'NATO'dan habersiz kuş uçmaz'

'NATO'dan habersiz kuş uçmaz'

Balyoz sanığı İbrahim Fırtına'nın avukatı Yiğit Akalın, temyiz davasının bugünkü duruşmasında Oraj Eylem Planı'na değindi. 'NATO'nun her yerde gizli radarları olduğunu' söyleyen Akalın, "Ege'de NATO'dan habersiz kuş uçmaz" dedi.

2013.07.17 22:18 - Son Güncellenme: 2013.07.17 22:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'NATO'dan habersiz kuş uçmaz'

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller H. İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına devam edildi.

Davanın üçüncü gününde 404 sayfalık ortak savunma metninin okunması tamamlandı ve bireysel savunmalara geçildi.

Yargıtay'daki duruşmaya eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın avukatı Kazım Yiğit Akalın'ın NATO ile iddiası damga vurdu.
Müvekkili İbrahim Fırtına'nın kendisi ile paylaştığı özel bir bilgi aktaran Akalın, "Ege'de NATO'dan habersiz kuş uçamaz, her yerde gizli radarlar var" dedi.

Akalın savunmasını yaparken şu ifadeleri kullandı:

"İddianamede yer alan Oraj Eylem Planı'na göre; Türk savaş uçakları TSK tarafından düşürülecek ve kamuoyuna Yunanistan düşürdü denilecekti. Ancak dünyanın her yerinde NATO'nun gizli radarları vardır. Bu çok gizli bir bilgidir. NATO'nun haberi olmadan Ege'de kuş dahi uçamaz. Yani kendi uçağımızı düşürüp 'Yunanistan yaptı' demek imkansızdır."

MEHMET ERTEN İDDİASI
Avukat Akalın'nın, bir diğer önemli iddiası da Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten'e ilişkindi. Akalın, delil olarak kullanılan 11 no'lu CD'de yapılacak darbe sonrası sıkıyönetimde görevlendirilecek personel listesinde, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'in de olduğunu, ancak Erten'in ne yargılandığını ne de tutuklandığını söyledi.

Bu iddialar sonrasında Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, avukatları savunmalarını somut olay ve bilgilere dayandırmaları için uyardı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 22:18 - Son Güncellenme: 2013.07.17 22:19 - HABER MERKEZİ
A