NASA uzaydaki altına göz dikti!

NASA uzaydaki altına göz dikti!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nden dünya ekonomisini alt üst edecek bir hamle geldi. Nasa, yüzeyinde 10 kentilyon dolar değerinde maden barındıran küçük bir gezegene uzay aracı göndermeyi, aralarında altının da bulunduğu madenleri dünyaya getirmeyi planlıyor. Peki bu asteroide uzay yolculuğumu mümkün mü ya da orada bulunan değerli madenlerin dünyaya taşınması olası mı? Türkiye Uzay Ajansı Uzay Bilimleri Daire Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Küçük CNN TÜRK canlı yayınında konu hakkında değerlendirmelerde bulundu

2021.08.10 18:10 - Son Güncellenme: 2021.08.10 18:11 - Güncel
A
NASA uzaydaki altına göz dikti!

NASA, değeri dünya ekonomisini geçen 10 kentilyonluk maden değerine sahip 16 Psyche'ye uzay aracı göndermeye hazırlanıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, NASA, 16 Psyche üzerinde yaptığı araştırmalarda asteroidin benzersiz maden kaynaklarına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Asteroide gömülü şekilde altın, platin, bakır, redyum, nikel gibi eşsiz kaynaklar yer alıyor.

Psyche, Mars ve Jüpiter arasında halka şeklindeki bir uzay bölgesi olan asteroit kuşağında Güneş'in yörüngesinde dönen en büyük cisimlerden bir tanesi. Araştırmacılar tarafından Planetary Sciences Journal'da yayınlanan çalışma, yaklaşık 200 kilometre uzunluğundaki bu asteroide sonda görevinden önce daha yakından bakılmasına da yardımcı oluyor.

2026 YILINDA SONDA FIRLATILACAK

Bu göreve yardımcı olmak için California'daki California Teknoloji Enstitüsü'nden (Caltech) bir ekip tarafından yüzey özelliklerine ilişkin bilgi sağlamak için Psyche'nin sıcaklık haritası oluşturuldu. Sonuçlarda, Psyche'nin en az yüzde 30 metalden oluşan bir yüzeye sahip olduğu ve yüzeydeki kayaların metal taneciklerle dolu olduğu gözlemlendi.

NASA tarafından Psyche'ye 2026'nın başlarında bir sonda fırlatacağı bildirildi. NASA bu kapsamda, 21 aydan fazla bir süre boyunca gönderdiği uzay aracı ile16 Psyche'nin özelliklerini haritalayacak ve inceleyecek.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.08.10 18:10 - Son Güncellenme: 2021.08.10 18:11 - Şeyma Nur Sezgin
A