Myanmar'da heyelan: 12 ölü
Myanmar'da yeşim madenciliği yapılan bölgede meydana gelen heyelan sonucunda, ilk bilgilere göre 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin ise hala kayıp olduğu bildirildi.
2025.01.13 19:01 - Son Güncellenme: 2025.01.13 19:01 - Dünya - AA
Yerel basın ve bölge sakinlerinin bildirdiğine göre, Myanmar'ın kuzeyindeki Kachin eyaletine bağlı Yangon kentinde, yeşim madenciliği yapılan alanda büyük bir heyelan meydana geldi.
12 KİŞİ ÖLDÜ, ONLARCA KİŞİ KAYIP
İlk verilere göre, heyelanda 12 kişi hayatını kaybetti, ancak onlarca kişiye henüz ulaşılamadı.
Bölge sakinlerinden Tarling Mg, Associated Press'e yaptığı açıklamada, aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 12 kişinin cesedine ulaşıldığını ifade etti. Ayrıca, heyelan nedeniyle yaklaşık 50 evin zarar gördüğü bildirildi.
Arama kurtarma ekipleri, bölgede birikmiş büyük miktarda çamurun çalışmalarını oldukça zorlaştırdığını belirtti ve bu nedenle makine desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
30-50 ARASINDA KAYIP VAR
Yerel medyada yer alan haberlere göre, heyelanda kaybolan kişi sayısının 30 ile 50 arasında olabileceği öne sürülüyor.
2020'DE 160'TAN FAZLA ÖLÜM YAŞANDI
Yeşim madenciliği yapılan bu bölgede, yılda birkaç kez toprak kayması olayları yaşanırken, Temmuz 2020'de yine aynı alanda gerçekleşen bir heyelanda 160'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:33
-
00:15
-
01:33
-
01:18
-
01:16
En Çok Okunanlar
- Bursa'da kahvehaneye saldırı: Silahlar...
- Bursa Paşaçiftliği'nde 3 arabaya çarparak...
- Merkez Bankası duyurdu! Tüzel kişiler için...
- Van Büyükşehir Belediyesine kayyum atandı!
- Bursa'da Ayşe Ekiz'den sevgililere özel gece
- Bursa'da önce hırsızlık yapıp sonra...
- Bursa'da otomobil alev topuna döndü:...
- Cinsel uyarılma bozukluğu olan kadın...
- Bursa Orhaneli'de bir evde çıkan yangın...
- SSK, Bağ-Kur emekli bayram ikramiyesi ne...
- Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hesabı...
- Konya'da erkek vahşeti! Dilek, sevgilisi...
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Meclis Lokantası fiyatları yine gündemde!...
- Altın şov yaptı, borsa üzdü! İşte haftanın...