Mutasyonlu virüs gittikçe artıyor

Mutasyonlu virüs gittikçe artıyor

İngiltere'de tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mutasyona uğrayan ve daha bulaşıcı olduğu açıklanan yeni türü artarak yayılmaya devam ediyor. Öte yandan İsveç ve İspanya da mutasyonlu koronavirüs görüldüğünü bildirdi.

2020.12.26 16:53 - Son Güncellenme: 2020.12.26 17:19 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Mutasyonlu virüs gittikçe artıyor

İngiltere'de tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mutasyona uğrayan ve daha bulaşıcı olduğu açıklanan yeni türü giderek yayılıyor.

Madrid bölgesel yönetimi tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de mutasyona uğrayan Covid-19'un yeni türüne İspanya'da da rastlandığı duyuruldu. Madrid bölgesel hükümeti yetkilisi Antonio Zapatero basın toplantısında, tespit edilen 4 vakanın kısa süre önce İngiltere'den gelen kişilerle ilgili olduğunu belirtti.

JAPONYA REKOR KIRDI

Dünyayı alarma geçiren koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türünün Japonya'da dün ilk kez doğrulanması ise endişeleri arttırmış, Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura İngiltere'den döndüğü tespit edilen 5 kişide yeni türe rastlandığını açıklamıştı. Son olarak bugün, İngiltere'ye seyahat ettiği belirlenen 2 kişide daha mutasyona uğrayan Covid-19 virüsünün tespit edildiği duyuruldu.

Japonya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 3 bin 849 yeni vaka tespit edildi. Ülkedeki günlük vaka sayısı üst üste 4 gün boyunca rekor kırdı. Ülkede ayrıca, Mutasyona uğrayan virüs 2 kişide daha görüldü.

Ülkede günlük Covid-19 enfeksiyonlarının sayısı Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde üst üste en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Son gelişme ile birlikte Japonya'da 4 gün boyunca vaka rekoru kırılmış oldu.

FRANSA'YA SIÇRADI

Fransa'da, İngiltere ile temaslı bir kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı türü tespit edildi. Londra'dan 19 Aralık'ta Fransa'nın Tours kentine gelen bir Fransız'da Kovid-19'un daha bulaşıcı türüne rastlandığı belirtildi. Söz konusu kişinin semptom göstermemesine rağmen karantinaya alındığı ve bu kişiyle temaslıların tespit edilmesine yönelik çalışmalara başlandığı ifade edildi.

ALMANYA ENİŞELİ

Avrupa ülkelerinde endişe giderek artıyor. Almanya'nın Baden-Wuerttemberg eyaleti Sağlık Bakanlığı, Freudenstadt kentinde İngiltere'de rastlanan mutasyona uğraşmış koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Bakanlık, söz konusu vakanın ülkedeki ilk mutasyona uğrayan vaka olduğunu ifade etti.

Mutasyona uğrayan virüsün tespit edildiği hastanın 20 Aralık'ta İngiltere'den geldiği, Frankfurt Havalimanından Almanya'ya giriş yaptığı aktarıldı. 

UKRAYNA VE İSRAİL'DE DE GÖRÜLDÜ

Ukrayna'nın batısında bir erkek hastada İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüsün mutasyona uğramış türünün tespit edildiği bildirildi.

Mutasyona uğrayan Kovid-19 türü şu ana kadar İngiltere, Danimarka, Hollanda, Avustralya, Güney Afrika ve İtalya'da tespit edildi

İngiltere'de tespit edilen ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu ifade edilen yeni tür koronavirüs (VUI-202012/01), İsrail'de de ortaya çıktı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Güney Afrika'dan gelen 2 kişide mutasyona uğraşmış korona virüsün başka bir türün tespit edildiğini bildirdi. Hancock, tespit edilen türün İngiltere'dekinden daha da hızlı yayıldığını ve daha fazla mutasyona uğradığını söyledi.

İSVEÇ'E SIÇRADI

 İsveç Sağlık Ajansı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'den gelen bir kişide Covid-19'un mutasyona uğramış yeni türünün tespit edildiği bildirildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.12.26 16:53 - Son Güncellenme: 2020.12.26 17:19 - HABER MERKEZİ
A