Musul operasyonu nedeniyle 7 bin kişi evini terk etti

Musul operasyonu nedeniyle 7 bin kişi evini terk etti

BM, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu nedeniyle 7 binden fazla kişinin evlerinden edildiğini bildirdi.

2016.10.25 00:42 - Son Güncellenme: 2016.10.25 00:42 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Musul operasyonu nedeniyle 7 bin kişi evini terk etti

Birleşmiş Milletler, Musul'u DEAŞ'tan  kurtarma operasyonun başından bu yana ülke içinde yerlerinden edilenlerin  sayısının 7 bini aştığını duyurdu. 

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, Musul'u  DEAŞ'tan kurtarma operasyonu nedeniyle çatışmalardan kaçan kişi sayısının 7 bini geçtiği, çatışmalar sürdüğü için sayıların değişebildiği belirtildi.

Evlerinden olanların ülke içinde bulundukları ve çoğunluğunun  yakınları ve tanıdıklarına sığındıkları belirtilen açıklamada, bazı ailelerin  şartlar düzelince evlerine geri döndüğü de ifade edildi.

Açıklamada, yerlerinden edilen tüm ailelerin insani yardıma ihtiyaç  duyduğu, BM ve ortaklarının bölgede insani yardım çalışmalarını sürdürdüğü  kaydedildi.

BM'den daha önce yapılan açıklamada, operasyonun genişlemesiyle birkaç  hafta içinde 200 bin kişinin evsiz kalabileceği, ilerleyen süreçte ise en kötü senaryoya göre 1 milyon kişinin Musul'u terk etmek durumunda olabileceği,  bunlardan 700 binin barınağa gereksinim duyabileceği belirtilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2016.10.25 00:42 - Son Güncellenme: 2016.10.25 00:42 - HABER MERKEZİ
A