Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu da cenazeye katıldı. Türkiye'yi yasa boğan cenaze nedeniyle bugün İstanbul'da bazı yollar kapalı. Cenaze töreni için özel güvenlik önlemleri alınırken, Mustafa Koç Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile kabristanında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.

2016.01.24 11:33 - Son Güncellenme: 2016.01.24 15:25 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı
09:23 Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor-3

İLGİLİ VİDEO

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor-3

02:14 Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor-2

İLGİLİ VİDEO

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor-2

04:12 Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor

İLGİLİ VİDEO

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor

GEÇİRDİĞİ kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde cenaze töreni düzenledi.

Törene Koç Ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra iş ve siyaset dünyasından bir çok isim katıldı. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Koç için hellallik alındı, dualar edildi.

Cenaze törenin ardından Mustafa Koç'un cenazesi omuzlarda taşınarak, cenaze aracına kondu. Mustafa Koç, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu veda töreninde yaptığı konuşmada, "Kaybımızı kabullenmek güç, konuşmak zor, kelimeler yetersiz. Bizler için Mustafa Bey, "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç'tan" çok daha fazlasıydı" dedi.

Çakıroğlu,  "Her zaman çok önem verdiğiniz toplumsal sorumluluk bilincinin ülke geneline yayılmasını sağlayan projelerimize devam edeceğiz. Kısacası, ülkemize her alanda hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Topluluğumuzu uluslararası arenada hedeflediğiniz, arzu ettiğiniz seviyeye taşıyacağız. Ve size her zaman layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Levent Çakıroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Şeref Başkanım, Koç ve Giraud ailelerinin kıymetli mensupları,

Değerli çalışma arkadaşlarım, Bizleri bu acı günümüzde yalnız bırakmayan tüm dostlarımız.

Öncelikle, büyük kaybımız merhum Mustafa Vehbi Koç'a Allah'tan rahmet, saygı değer Koç ve Giraud ailelerine ve topluluğumuza tekrar başsağlığı diliyorum. Zaman sabır ve kuvvetle kenetlenme zamanıdır. 

Bugüne kadar değişik nedenlerle karşınıza çıktım. Bu defa, asla aklıma gelmeyecek, çok zor bir konuşma için huzurlarınızda olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Her vefat erkendir. Ancak Mustafa Bey'in bu ayrılışı çok zamansız oldu. Bizleri, sevenlerini, ülkemizi derinden sarstı. Hepimiz tarifsiz bir hüzün içerisindeyiz.

Kaybımızı kabullenmek güç, konuşmak zor, kelimeler yetersiz.

Bizler için Mustafa Bey, "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç'tan" çok daha fazlasıydı:

• Harika bir baba ve eş,

• Hayırlı bir evlat,

• Sevgi dolu bir ağabey,

• Gerçek ve vefalı bir arkadaş,

• Ülkesine aşık bir vatandaş,

• Büyük bir hayırsever,

• Aydın ve vizyoner bir iş adamı,

• Tutkulu bir sporcu ve sporsever,

• Çalışanlarına güç veren ve her zaman destekleyen bir lider.

Ama daha da ötesi, geniş kitleler tarafından çok sevilen, bir o kadar saygı duyulan, kalbi, vicdanı büyük, alçakgönüllü bir insandı. Hayata pozitif bakış açısı ve hoşgörüsüyle hepimize örnek oldu.

Onu esas farklı kılan da zaten bu insani değerleri ve birleştirici vasıflarıydı.

Görüyoruz ki aramızdan ayrılırken bile; kendisini tanıyan, tanımayan, yurt içinden ve yurt dışından, tüm sevenlerini, dostlarını, takipçilerini, mesai arkadaşlarını; kişiliğinden, yaptıklarından, söylediklerinden ve duruşundan yansıyan bu değerler etrafında birleştirdi.

Kıymetli arkadaşlar,

Mustafa Bey, o bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle hayatını dolu dolu yaşadı. İş hayatından sosyal hayatına, hobilerine kadar ne yaptıysa en iyisini yaptı.

Eğer mutlu bir insansanız; Çevrenizde hayatın size sunduklarını kucaklayıp onları paylaşmayı bilirseniz; Daima enerjinizi yüksek tutarsanız; Bu enerjiyi etrafınızdakileri harekete geçirmek için kullanırsanız; Hayattan keyif almayı bilip etrafınızda iyimserlik dalgası yaratırsanız; Şirketinizin, arkadaşlarınızın, ailenizin güneşi olur,

Yani Mustafa Bey'i olursunuz.

İnsanları aydınlatır ve ısıtırsınız. Mustafa Bey'in gülen gözlerini, omuzlarımızı sıvazlamasını, uzaktan göz kırpmasını, gergin toplantıları sakinleştirmesini unutmak bir yana, her gün daha fazla hatırlayacağız. Onun aramızdan ayrılması ile içimizde kocaman bir boşluk oluştu. Bu boşluğu doldurmak da mümkün olmayacak.

Değerli arkadaşlar,

Mustafa Bey, 32 yıllık çalışma hayatı, 13 yıllık yönetim kurulu başkanlığı ile ülkemize ve bizlere çok büyük, çok başarılı, gurur duyulacak bir miras bırakıyor. Bizlere toplu olarak en son Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı'nda seslenmişti. En önemlisi de kendi hayallerinden bahsetmişti.

Müsaadenizle konuşmasından alıntılar yapmak istiyorum. Şöyle dedi:

"Vehbi Bey'in hayali ile topluluğumuz, holdingimiz kuruldu. Rahmi Bey'in hayalleri ile topluluğumuz büyüdü, yeni ortaklıklar gerçekleştirdi. Dışa açılmaya başladı.  Benim hayalim de rakiplerle arayı açmaktı. Sizlerin liderliği, ekiplerinizin katkısı ile bu hayalleri bir bir gerçekleştirdik. Yeni satınalmalar ile grubumuzu büyüttük. Yurtiçindeki liderliğimizi perçinledik"

Dedikten sonra şöyle devam etmişti:

"Bugün sizlerle bundan sonraki hayalimi paylaşmak istiyorum"

Bundan sonraki hayalim: Uluslararası arenada çok daha önemli ve büyük başarılar gerçekleştirmek. Yurtiçindeki uzun vadeli liderliğimizi yurtdışına taşımak. Portföyümüzü küresel arenada da faaliyet gösteren şirketler ve organizasyonlar ile desteklemek"

Mustafa Bey bu sözleriyle vizyonunu ve hedeflerini bizlerle güçlü bir şekilde paylaşmıştı.

Nitekim kendisiyle son Amerika seyahatimizi de, bu doğrultuda, potansiyel yatırımları değerlendirmek üzere yapmıştık. Bu seyahatte uluslararası vizyonu doğrultusunda kararlılığını bir kez daha gördüm. Şimdi bu hayalleri ve vizyonu birbirimize sımsıkı sarılarak bizler gerçekleştireceğiz.

Son olarak Mustafa Bey'e, hepimiz adına seslenmek istiyorum. Kıymetli Yönetim Kurulu Başkanım,  Canım ağabeyim Mustafa Bey,

Vizyonunuz ve değerleriniz doğrultusunda bize bıraktığınız bayrağı vargücümüzle çalışarak daha ileriye taşıyacağımıza emin olabilirsiniz. Ekonomik, sosyal, beşeri alanlarda gelişimimiz hız kesmeden sürecek. Her zaman çok önem verdiğiniz toplumsal sorumluluk bilincinin ülke geneline yayılmasını sağlayan projelerimize devam edeceğiz.

Kısacası, ülkemize her alanda hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Topluluğumuzu uluslararası arenada hedeflediğiniz, arzu ettiğiniz seviyeye taşıyacağız. Ve size her zaman layık olmaya çalışacağız.

İsminiz, şirketlerimizin tarihinde, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde, spor kulüplerinde, derneklerde, vakıflarda ve sanat faaliyetlerinde sonsuza dek yaşayacak. Ancak, herşeyden önce, isminiz tam burada, kalplerimizde kazılı kalacak. Siz her zaman bize güvendiniz. Biz de Koç Topluluğu çalışanları olarak güveninize layık olmak için vargücümüzle çalışacağız.

Müsterih olunuz. Huzur ve nur içinde yatınız. Ama biz sizi çok özleyeceğiz. Sizin bizde hakkınız çok; bizden yana bir hak varsa, tüm camiamız adına hakkımız size sonuna kadar helal olsun.

OSMANLI SANCAĞI İLE UĞURLANIYOR

Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi'nden getirilen Osmanlı sancağı ile uğurlanıyor. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç'un halası Sevgi Gönül'ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı.

Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç o tarihte halaları Sevgi Gönül'e son vazifelerini yapmışlardı.

Mustafa Koç'un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor:

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn.

"Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir."

Tabutun üzerinde küçük Fenerbahçe flamasının yer aldığı da görüldü.        

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE GERÇEKLEŞTİ                     

Koç Holding'deki ilk tören yarım saat sürdü. Mustafa Koç'un törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildiği görüldü.   

Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne doğru yola çıktı.  

CENAZE CAMİDE  

Mustafa Koç'un kardeşi, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Mustafa Koç'un cezanesini omzunda taşıdı.  

Koç'un cenazesi camiye vardı. Mustafa Koç'un cenaze namazının kılınacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde tüm hazırlıklar tamamlandı. 

MUSTAFA KOÇ ATKISI

Ali Koç ve aileden başka isimlerin cenaze namazı sırasında omuzlarında Mustafa Koç yazan bir atkı ile bekledikleri görüldü.

Ankaralı olan Mustafa Koç'un cenaze töreninde Ankara'yı temsil eden seymenlerin nöbet tuttuğu da görüldü.

ÖZYEĞİN: KAYBI BİZİ İNANILMAZ ETKİLEDİ   
Cenazeye iş dünyasından da önemli isimler katılıyor.

NTV canlı yayınına katılan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Mustafa Koç'un kaybı bizi inanılmaz etkiledi. Buradaki kalabalığı da görüyorsunuz. Yaptıklarını söylemeyi çok sevmezdi. Çok acı bir kayıp" dedi.

DURAK: BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRÜRDÜ

Koç Holding eski CEO'su Turgay Durak, "Mustafa Bey bizim için insanlarımızın hepsini kucaklayan çok iyi bir insandı. Bardağın hep dolu tarafını görüp, insanları motive ederdi. Büyük yatırımların onaylanmasında bizlere çok destek oldu. Çok üzgünüz. Dünyanın her yerinde işçilerin haklarını koruyan bir patron olmak çok önemli. Mustafa Bey, Rahmi Bey, Ali Bey, Ömer Bey dünyanın en saygın kurumların yönetim kurullarında bu nedenle bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

KOMİLİ: ÇOK ÖNEMLİ DIŞ YÜZÜNÜ KAYBETTİ

Komili Şirketler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Halis Komili, "Türkiye çok çok önemli dış dünyaya karşı yüzünü kaybetti. Türkiye için çok büyük çok önemli bir kayıp" dedi.  

METRELERCE ÇELENK KUYRUĞU   

Cenazenin düzenleneceği camiden canlı yayın yapan televizyon kanalları, camide iki kollu yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenklerin bulunduğunu belirtti.

VEHBİ KOÇ'UN YANINA DEFNEDİLECEK

Mustafa Koç'un Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.

CUMHURBAŞKANI KATILIYOR  

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

Koç'un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

FENERBAHÇE'DEN SİYAH DESTEK   

Fenerbahçe taraftarlarının bugün Darüşşafaka ile oynayacağı basketbol karşılaşmasına tamamen siyah kıyafetlerle gitme kararı aldığı belirtildi.

Mustafa Koç koyu Fenerbahçeli olmasıyla biliniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.01.24 11:33 - Son Güncellenme: 2016.01.24 15:25 - HABER MERKEZİ
A