Müslüman olan genç sünnetçisiyle paraşüt keyfi yaptı

Müslüman olan genç sünnetçisiyle paraşüt keyfi yaptı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Romanyalı 17 yaşındaki Didi Cröçun, kelime-i şahadet getirerek müslüman oldu. Sağlık memuru Ertan Bozkurt ile birlikte Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayan Didi, inişin ardından sünnet oldu.

2013.06.21 22:40 - Son Güncellenme: 2013.06.21 22:40 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Müslüman olan genç sünnetçisiyle paraşüt keyfi yaptı

Romanya'dan 2 yıl önce oğlu Didi Cröçun ile birlikte Fethiye'ye gelen 39 yaşındaki Elena Cröçun, fırıncı ustası 39 yaşındaki Mustafa Üdül ile tanıştı. Elena Cröçun, Mustafa Üdül ile evlenip Leyla Üdül ismini alırken, Didi Cröçun ise üvey babasıyla birlikte Günlükbaşı bölgesindeki ekmek fırınında çalışmaya başladı. Türkiye'de kaldığı süre içinde arkadaşlarından etkilenerek müslüman olmaya karar veren Didi Cröçun, sünnet olması gerektiği söylenince çekinmeden kabul etti.

DUALARLA MÜSLÜMAN OLDU

Ölüdeniz Belediyesi ve Azda Alışveriş Merkezi işbirliğinde Ölüdeniz'de düzenlenen sünnet şöleni kapsamında sünnet olmak isteyen Didi Cröçun için Ölüdeniz Belediyesi Meclis Salonu'nda tören düzenlendi. Ovacık Cami İmamı Yalçın Karagöz'ün dualar okuduğu törene, Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, Cröçun'un annesi Leyla Üdül, üvey kardeşi Arzu Üdül ve Cröçun'u sünnet edecek sağlık memuru Ertan Bozkurt katıldı. Didi Cröçun dualara ellerini açarak eşlik etti. 17 yaşına kadar Ortodoks inancına göre yaşayan Cröçun, daha sonra imam Yalçın Karagöz ile birlikte kelime-i şahadet getirerek müslümanlığa geçti. Didi Cröçun, müslüman olduktan sonra Tarkan adını aldı.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPMAK İÇİN BABADAĞ'A ÇIKTI

Didi, törenden sonra yamaç paraşütü yapmak için Ertan Bozkurt ile birlikte yamaç paraşütü merkezi Babadağ'a çıktı. Didi, 1800 metre pistinden yamaç paraşütü pilotu Celal Yıldız ile birlikte ikili tandem atlayış yaparken, Ertan Bozkurt'da hemen ardından paraşüt pilotu Erdoğan Şanslı eşliğinde Babadağ'dan atladı.

GÖKYÜZÜNDE SÜNETÇİSİ İLE YAN YANA

Ertan Bozkut ile 15 dakika yan yana uçan Tarkan Didi'nin heyecanlı olduğu gözlendi. Paraşütler Ovacık Mahallesi'ndeki Ölüdeniz Spor Sahası'na inerken, Didi'yi Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ile birlikte sünnet şölenine katılan çocuklar davul zurna eşliğinde karşıladı. Başkan Yılmaz, Tarkan Didi ve sünnet çocukları birlikte oyunlar oynadı. Müslüman olmayı çok istediğini anlatan Tarkan Didi, islamiyeti çok sevdiğini dile getirdi. Müslümanlığı seçerken arkadaşlarından etkilendiğini ve çok şey öğrendiğini belirten Didi, sünnet olmaktan korkmadığını, sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Dini vecibelerini yerine getireceğini kaydeden Didi, Fethiye'de kız arkadaşı olmadığını da sözlerine ekledi.

Tarkan Didi'nin annesi Leyla Üdül de, oğlunun kararını desteklediğini belirterek, "Ben de bir iki ay sonra müslümanlığa geçmek istiyorum. Sünneti biliyorum. Oğlum için çok mutluyum" dedi.

Romanyalı gencin müslüman olmasına vesile olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını aktaran Başkan Yılmaz ise sünnet heyecanını yenmesi için Tarkan Didi'yi Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçurduklarını kaydetti. Tarkan Didi, daha sonra sünnet edilmek üzere evine götürüldü. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 22:40 - Son Güncellenme: 2013.06.21 22:40 - HABER MERKEZİ
A