Müşerref'ten tokat gibi açıklama

Müşerref'ten tokat gibi açıklama

Mayıs ayında yapılacak seçimlere katılmak için 4,5 yıl aradan sonra ülkesine dönen Pakistan'ın eski lideri Pervez Müşerref, ülkesinden ayrılmasından sonra Pakistan'ın 40 yıl geriye gittiğini ileri sürdü.

2013.04.15 21:08 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:08 - Dünya
A
Müşerref'ten tokat gibi açıklama

Başkent İslamabad'daki evinde yerel ve uluslararası kalabalık bir gazeteci grubunu ağırlayan Müşerref, seçim beyannamesini açıkladı.

Ülkeden ayrıldığında her şeyin şimdiki durumdan kat kat iyi olduğunu rakamlarla ortaya koyan Pakistan'ın eski lideri, ülkenin bütün sorunlarını çözecek güçte ve kararlılıkta olduğunu söyledi.

Pakistan'ın son 5 yılda dış ve iç borçlarının katlandığına, işsizliğin arttığına, üretimin düştüğüne değinen Müşerref, ülkede elektrik, gaz yetersizliğinden dolayı ekonominin durma noktasına geldiğine işaret etti.

Ülkesini çok sevdiği için geri döndüğünü vurgulayan Pervez Müşerref, seçimlerde büyük bir başarı kazanacaklarını iddia etti.

Yoksullar için kalkınma ve eğitim programını açıklayan Müşerref, ülkesinden ayrıldığı 4,5 senede Pakistan'ın 40 yıl geriye gittiğini belirtti.

Konuşmasında uluslararası politikaya ve dengelere değinen Pakistan'ın eski lideri, ülkesinin iç sorunlarla boğuşmaktan dünyaya yüzünü döndüğünü, Pakistan'ı yeniden uluslararası arenada hatırı sayılır ülkeler arasına taşıyacaklarını kaydetti.

Son yıllarda terörist eylemlerdeki artışa dikkati çeken Müşerref, "Ben asker kökenliyim Allah'tan başka hiçbir güçten korkmam, her türlü müzakereye açığım fakat bize karşı güç kullanana kuvvetle karşılık veririm bu her kim olursa olsun" diye konuştu.

Basın toplantısında Türkçe konuştu

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Müşerref, Türk basınından gazetecilere Türkçe konuşarak karşılık verdi.

Türkçe bildiğini ve 7 sene Türkiye'de kaldığını belirten Müşerref, Beşiktaş'ı tuttuğunu söyledi.

Müşerref, Türk gazeteciyle arasındaki diyaloğu Pakistanlı ve yabancı gazetecilerin anlaması için İngilizce'ye çevirdi.

Daha sonra partisinin milletvekili adaylarını tanıtan Pakistan'ın eski lideri, coşkulu destekçilerinin tezahüratları arasında basın toplantısını tamamladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.15 21:08 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:08 - boş7
A