MUHASEBECİLERDEN 'SİYAH KURDELELİ' KUTLAMA

MUHASEBECİLERDEN 'SİYAH KURDELELİ' KUTLAMA

BSMMMO üyeleri, '1 Mart Muhasebe Günü'nü yakalarına taktıkları siyah kurdelelerle kutladı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Oda Başkanı Mesut Topcu, "Meslekte temel sorun ve taleplerimize karşı duyarsız bir süreç yaşanmaktadır. Bu nedenle, sorunlarımızı dile getirmek kutlamamızın önüne geçmiştir" dedi.

2011.03.01 13:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
MUHASEBECİLERDEN 'SİYAH KURDELELİ' KUTLAMA

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) tarafından, '1 Mart Muhasebe Günü' nedeniyle Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi. BSMMMO yönetim kurulunun yanı sıra, Oda üyesi meslek mensuplarının da büyük ilgi gösterdiği çelenk töreninde konuşan BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, 1 Mart Muhasebe Günü'nde yakalarına siyah kurdeleler takmak zorunda kaldıklarına vurgu yaparak "Meslek örgütümüzün kurulduğu 1990 yılından bu yana her yıl 1 Mart gününü, 'Muhasebe Günü' olarak kutlamaktayız. Ancak bu yıl, 85 bin üyesi ve yaklaşık 250 bin çalışanı ile çalışma koşulları giderek ağırlaşan muhasebe camiasının yaşadığı problemlerin kamuoyuyla paylaşılması, kutlama programının önüne geçmiştir. Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu gibi devrim niteliğinde kanunlar mesleğe ve ülkemize yeni ufuklar açarken, maliye bürokrasisinin bildik uygulamaları hayatımızı zorlaştırmaya devam etmektedir" dedi.

"İŞBİRLİĞİ GİDEREK ZAYIFLIYOR"

Konuşmasında, topluma hizmet konusunda en büyük paydaş olan Maliye Bakanlığı ve meslek camiasının işbirliği ortamının giderek zayıfladığını da iddia eden BSMMMO Başkanı Topcu, şunları söyledi: "Durumun aciliyetini ve önemini anlatmak için 1 Mart Muhasebe Günü'nde yakalarımıza siyah kurdele takma kararı aldık. Tüm camiamızın yakalarından bir hafta süreyle çıkarmayacağına inandığımız bu siyah kurdelelerle konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Muhasebe gününde başlayan bu süreç, sorun ve taleplerimize karşı duyarlı bir yaklaşım sergilenene kadar, farklı demokratik yöntemlerle sürecek."

SORUNLARI SIRALADI

Yaptığı açıklamada, meslekte işbirliği arayışlarına özellikle Maliye Bakanı ve bürokrasisinin daha ilgili ve çözüm odaklı yaklaşması gerektiğinin de altını çizen Mesut Topcu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Muhasebe, finansal raporlama ve denetim gibi ekonomide önemli bir görevi yerine getiren meslek mensupları olarak, isteklerimiz çok basit ve yalındır. Ekonomi yönetimi olarak, 'Kamu Alacaklarının Yapılandırılması ve Matrah Artırımı' uygulama sonuçlarının son derece önemsendiği bir süreçte, başarı için meslek mensuplarımızın katkısı önemsenmelidir." Topcu, konuşmasının sonunda mesleklerinin acil çözümü gereken sorunlarını ise şöyle sıraladı: "Maliye Bakanlığı'nın düzenleme yetkileri yeniden ele alınmalıdır. BA-BS bildirim formlarının düzeltilmesine ceza uygulanmamalıdır. Kesin mizan formlarının ayrı bir bildirim olarak istenmesi ek bir yüktür. E-sözleşmelerin bildirim takvimi sorunludur. Maliye Bakanlığı iki yıldır 'Asgari Ücret Tarifesi' yayımlamamaktadır." Heykel'deki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni ve basın açıklamasının ardından Mesut Topcu, meslek mensuplarının yakalarına tek tek siyah kurdele taktı.

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.03.01 13:21 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A