Muhalifler Lübnan'da 4 Şii'nin ölümünü üstlendi

Muhalifler Lübnan'da 4 Şii'nin ölümünü üstlendi

Suriye'deki iç savaş komşu Lübnan'a sıçramaya devam ediyor. Suriyeli silahlı muhalif bir grup Suriye'ye girmeye çalışan 4 Şii Lübnanlı'yı öldürdüğünü açıkladı.

2013.06.20 12:47 - Son Güncellenme: 2013.06.20 12:47 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Muhalifler Lübnan'da 4 Şii'nin ölümünü üstlendi

"Suriye Mücahidler Birimi" isimli grubun yayınladığı videoda kamuflaj elbiseli, eli silahlı ve yüzü maskeli üç kişi gözüküyor.

Ölümünü üstlendikleri 4 kişinin Lübnan Hizbullahından olduğunu belirten grup, ele geçirdikleri kimlik kartlarını ve silahları sergiliyor.

Suriye'deki iç savaş Lübnan Hizbullah'ının Esad lehine devreye girmesiyle kızışmıştı. Birçok Lübnanlı silahlı Sünni grup da Suriyeli muhaliflerin yanında savaşmaya gitmişti.

Komşu Lübnan mezhep gerilimlerine açık bir ülke. Muhaliflere yakın Sünni ve Esad hükümetine yakın Nusayri gruplar birçok yerleşim yerinde birbirlerine yakın oturuyor.

Bu yerlerden Bekaa Vadisi ve Trablus'ta ölü sayısı onlarla ifade ediliyor. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.06.20 12:47 - Son Güncellenme: 2013.06.20 12:47 - HABER MERKEZİ
A