Muğla'da ilginç olay: Arılar sahile vurdu

Muğla'da ilginç olay: Arılar sahile vurdu

Muğla'nın Ula ilçesinin Sakin Kent Akyaka Mahallesi'nde sahile vurmuş çok sayıda arı görüldü. Bazı vatandaşlar arıları kurtarmaya çalıştı.

2015.12.12 17:43 - Son Güncellenme: 2015.12.12 17:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Muğla'da ilginç olay: Arılar sahile vurdu

Doğal güzellikleriyle ünlü "sakin şehir" unvanına sahip Akyaka Mahallesi'ndeki sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar, kıyıya vurmuş çok sayıda ölü veya ölmek üzere arı gördüler. Bazı vatandaşların dalgalar altında kalan arıları ölmemeleri için kurtarmaya çalıştığı görüldü.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, vatandaşların sahildeki arılardan kendilerini de haberdar ettiklerini söyledi.

Sahile vuran arıların, bölgedeki ters rüzgara kapılarak uçuş mesafelerini ayarlayamadıkları için denize düşen arılar olduğuna dikkati çeken Şahin, hayvanların birçoğunun bölgeye dışarıdan gelen yabancı arılar olduğunu dile getirdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.12.12 17:43 - Son Güncellenme: 2015.12.12 17:43 - HABER MERKEZİ
A