Mudanyalı esnafa iş güvenliği eğitimi verildi

Mudanyalı esnafa iş güvenliği eğitimi verildi

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki esnaflara Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından organize edilen iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimi verildi.

2012.12.29 18:09 - Son Güncellenme: 2012.12.29 18:09 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Mudanyalı esnafa iş güvenliği eğitimi verildi

Yeni yılın ilk günü itibariyle yürürlüğe girecek olan iş güvenliği yasası ile küçük esnafın çalışanlarında aranan iş güvenliği eğitimi alma zorunluluğunu göz önünde bulunduran Mudanya Esnaf Odaları Başkanı Emir Ali Usta, oda olarak yaptıkları organizasyonla Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde 370 çalışana eğitim vererek katılımcılara katılım belgesi veriyor. İş sağlığı ve güvenliği temel eğitimini İSG Danışmanlık Uzmanlık Eğitim Hizmetleri'nden Uzman İnşaat Mühendisi Hülya Erdoğan verdi.
Tüm sektörlerde iş kanununa tabi çalışanların bu eğitimi almalarının zorunlu olduğunu dile getiren Erdoğan, "İşverenler tarafından mesai saatleri içerisinde bu eğitimler ücretsiz olarak verilmek zorunda. İşverenler ayrıca işyerlerinde risk değerlendirmesi yapma zorunluluğuna sahipler. 01.01.2003 tarihiden itibaren kurallara uyulmayıp çalışanlarına eğitim vermeyen işyerlerine 1000 TL ceza uygulaması var" dedi.
Oda başkanı Emir Ali Usta ise, "2003 yılının başından itibaren yürürlüğe girecek olan birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak, bu işe öncülük ederek Mudanya'da bir ilki gerçekleştirdik. Mudanya'da esnaf ve sanatkârımızın yanında çalışanlarına burada bir arda kurs vermeyi istedik. Eğer burada bu eğitimi düzenlemeseydik Bursa ya da başka yerlerde bu kursu alma konusunda zorlanacaklardı" diye konuştu.
Eğitim sonunda verilen bilgilerden oluşan bir sınav yapılırken, bu sınavda başarılı olanlara esnaflara Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından katılım belgesi verileceği bildirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.29 18:09 - Son Güncellenme: 2012.12.29 18:09 - HABER MERKEZİ
A