Mudanya yüzme havuzuna kavuştu

Mudanya yüzme havuzuna kavuştu

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması amacıyla her geçen gün hizmet zincirine yeni halkalar ekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Mudanya Yüzme Havuzu törenle hizmete açıldı.

2011.07.28 11:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Mudanya yüzme havuzuna kavuştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezinin yanı sıra merkez ilçelere de hizmetlerini ulaştırdıklarını ve inşaatlarına başlanan spor tesislerinin bir bir tamamlanarak kullanıma açıldığını vurguladı. Mudanya'nın, Bursa'nın sahili, kente nefes aldıran örnek ve güzel bir ilçe olduğunu belirten Başkan Altepe, ilçenin sağlıklı ve ulaşılabilir bir turizm kenti haline gelmesi ile sahilinin ve körfezinin canlanması için her türlü çalışmanın yapıldığını kaydetti.
Mudanya'nın her yönden gelişmesinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Mudanya'nın ulaşılabilir bir ilçe olması ve burayı Bursa'ya bağlayan ana caddelerin gelişmesi ilçenin kalkınması açısından önemli. Önümüzdeki günlerde bölünmüş yolu da hizmete açacağız. Hizmetlerimizle tüm bölgelere ulaşmak en büyük hedefimiz. Mudanya'da Çağrışan'dan Altıntaş'a Bademli'ye kadar yaklaşık 70 kilometrelik yolda düzenleme yaptık. İlçe merkezine nefes aldıracak yol çalışmasında da kamulaştırılacak 2 bina kaldı, yakında onu da kamulaştıracağız" diyerek, ilçeye 70 trilyonu aşkın altyapı yatırımının yapıldığını söyledi.
"HER BÖLGEYE SPOR TESİSİ"
"İhtiyaç neredeyse biz oradayız" diyen Başkan Altepe, bir yandan tarihi eserleri gün yüzüne çıkarıp bir yandan da ulaşımı rahatlatırken, aynı zamanda Bursa'nın bir spor kenti olmasının da önemli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Bursaspor'un şampiyonluğunun tanıtım noktasında Bursa'ya ciddi katkı sağladığını kaydeden Başkan Altepe, "Bursa'ya yapılan stadyumlarla, yatırımlarla Bursa spor kenti olacak. Kentin her yerinde spor tesisleri yapıyoruz. İnsanları spora teşvik eden tesislerimiz, 12 ay boyunca hizmet verecek. Yakında Avrupa ülkeleri, sporda Bursa'nın gerisinde kalacak" diye konuştu.
Göreve geldikleri 2 yılda toplam 87 spor tesisinde çalışmaya başladıklarını bunların 20'sinin bittiğini dile getiren Başkan Altepe, "Bursa'daki spor tesislerimizin bir kısmının açılışı yapıldı, bir kısmı da yapılacak. Bursa, artık futboldan buz patenine kadar her branşta sporun yapılabileceği bir şehir haline geliyor. Bu dönem sonuna kadar 100 spor tesisini Bursa'ya kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.
MUDANYAYA YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU
Başkan Altepe, Mudanya Yüzme Havuzu inşaatının 300 günde bitirildiğini belirterek, "Mudanya'da, ilçeye yakışan bir tesis kazandırdık. Bir ay sonra üstü kapatılacak olan tesis, ilçeye 12 ay boyunca hizmet verecek. Mudanya Yüzme Havuzu, 12 X 25 metre ebatlarında, yarı olimpik bir yüzme havuzudur. İdari binasının 360 metrekare olduğu havuz, bodrum ve zemin kattan oluşmakta ve bina içerisinde çok amaçlı salon, bay ve bayan duşları, soyunma odaları, antrenör ve yönetim odaları bulunuyor. Havuz, belli saatlerde bayanların belli saatlerde de erkeklerin kullanacağı, 7'den 77'ye herkesin yararlanabileceği bir tesis olacak" diye konuştu.
MİLLETVEKİLLERİNDEN SPOR YATIRIMLARINA DESTEK
Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Mudanya'ya kazandırılan tesisten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tebrik etti. Su, Bursa'ya kaliteli hizmetleri ulaştırmak için Ankara'da yoğun çaba sarf edeceklerini vurgularken; AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de sporun önemine değindi. "Spor sağlıklı yaşam demektir" diyen Öztürk, son 9 yılda yapılan yatırımlarda spora önemli kaynaklar ayrıldığına işaret ederek, "Bursa'nın her köşesinde yüzme havuzları, spor salonları, futbol sahaları yapılıyor. Spor, gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulup enerjilerini doğru şekilde kullanmalarını sağlar. Avrupa'da da spor küçük yaşlarda başlıyor ve büyük başarılara imza atılıyor. Bursa'da yapılan bu yatırımlar ileride daha iyi başarılaroı kente kazandıracak" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Altepe, törene katılan AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su, Mustafa Öztürk ve Kemal Şerbetçioğlu, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, partililer ve Mudanyalılarla birlikte yüzme havuzunun açılış kurdelesini kesti.
Protokol törenin ardından Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından işletilecek olan Mudanya Yüzme Havuzu'nda, Büyükşehir Belediyespor Kulübü yüzme takımının gösterilerini ilgiyle izledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.07.28 11:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A