Mudanya Yolu'nda kazalara son - ÖZEL HABER

Mudanya Yolu'nda kazalara son - ÖZEL HABER

Mudanya Köprülü Kavşağı, Mudanya Yolu'nu rahatlıyor. Çalışmalar nedeniyle yolda trafik tek şerit işlerken, çalışmaların 2 ay içerisinde bitirilmesi ve yaza hazırlanması planlanıyor.

2012.03.20 08:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge
A
Mudanya Yolu'nda kazalara son - ÖZEL HABER
84262-mudanya-yolu-nda-kazalara-son-ozel-haber-4f68271bdf5ee.flv

ÖLÜM RAMPASINDA KAZALARA SON - FOTO GALERİ

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Bursalıların yaz aylarında akın ettiği Mudanya girişindeki ölüm rampası yapılan köprülü kavşak ile kazalara son verecek. Mudanya Yolu'ndaki en tehlikeli kavşak olarak bilinen ve birçok ölümlü kazaya neden olan kavşağa yapılan köprü sorunu kökten çözüyor. Köprülü kavşak ile ölüm rampasında kazaları önlemeyi planlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, köprü yolunu Mudanya ile de buluşturacak. 2 ay içerisinde bitmesi planlanan köprü kavşak ile sürücüler, Güzelyalı'ya uğramadan Mudanya'ya ulaşabilecek.

TEK ŞERİDE SÜRÜCÜLERDEN TEPKİ, VATANDAŞTAN DESTEK
Bu arada çalışmalar nedeniyle Mudanya Yolu'nda tek şeride düşürülen trafik sürücülerin tepkisine yol açtı. Geçtiğimiz hafta sonu tek şeritli Mudanya yolunda trafiğin felç olduğunu dile getiren sürücüler, çalışmaların biran önce bitirilmesini istedi. Sürücülerin tepkisine vatandaşlar ile karşı çıktı. Köprülü kavşağın yapılmasının Mudanya için çok önemli olduğunu vurgulayan Mudanyalılar, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu kavşakta yaz aylarında sürekli ölümlü kazalar oluyordu. Trafik lambasının bile önleyemediği bu kazalar köprülü kavşak ile son bulacak. İyi hizmetin elbette bir bedeli olacak. Sürücüler tek şerit diye isyan etmesin. 2 ay sıkıntı çekeceğiz ama ondan sonra rahatlayacağız" diye konuştular.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK HASTANEYE BAĞLAYACAK
Mudanya Yolu'nda yapılan köprülü kavşak, aynı zamanda yapımı başlanan hastanenin önünden geçerek Mudanya ile buluşacak. Çift şeritli düşünülen yolda sürücüler, Marmara Denizi manzarasıyla yoluna devam edecek. Şehir merkezinden girişi düşünülen yol ile Mudanya Yolu trafiği de rahatlamış olacak.

ÇUKURLAR KAPATILIYOR
Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, Mudanya Yolu'nda oluşan çukurları asfalt ile yamalıyor. Yaz aylarında trafiğin en yoğun olduğu Mudanya Yolu'nda çukur bırakmayan belediye ekipleri, yolu bir nevi yaza hazırlıyor. Belediye yetkilileri, yollarda oluşan çukurların asfalt ile kapatıldığını, köprülü kavşağın da tamamlanmasıyla Mudanya Yolu'nun çile değil eğlenceye dönüşeceğini söyledi.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 08:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Alican Özbay
A