Mudanya da satranç şampiyonası yapıldı

Mudanya da satranç şampiyonası yapıldı

Mudanya Belediyesi ve Nida Satranç Spor Kulübü işbirliğiyle satranç turnuvası düzenlendi.

2013.07.15 19:04 - Son Güncellenme: 2013.07.15 19:04 - Bursa Bölge
A
Mudanya da satranç şampiyonası yapıldı


Mudanya Belediyesi'nin destekleri ile Nida Satranç Spor Kulübü organizasyonluğunda düzenlenen satranç turnuvası Mudanya Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. İki kategoride yapılan turnuvaya toplam satranç ustası 145 oyuncu katıldı. Üç gün süren turnuvada açık kategorisinde Ahmet Polat, 12 Yaş ve Altı kategorisinde ise Kayra Kamer şampiyon oldu. Kaymakam Adem Öztürk ile Belediye Başkan Yardımcısı Akif Altıncan'ın ilk hamleleri ile başlatılan turnuvanın ilk günkü karşılaşmaları oldukça çekişmeli geçti.
Yapılan bu satranç turnuvalarını önemsediklerini dile getiren Kaymakam Adem Öztürk, "İlçemizde ilk kez gerçekleşen ve yoğun bir katılım ile turnuvamızın gerçekleşmesi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Bu tür etkinliklerin ilçemizde arttırılması gerekmektedir. Bizler sonuna kadar desteğimizi vereceğimizi belirtmek isterim" dedi.
Mudanya belediyesi Turnuvanın son günü "açık" kategoride ilk on dereceyi alanlara toplam 3 bin 850 TL nakit para, 12 yaş altı kategorisinde ilk on dereceyi alanlar ise dizüstü bilgisayar, notebook, tablet ve madalya ile ödüllendirildi. Ödülleri Mudanya Belediye Başkan Vekili Münir Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Turnuvada dereceye girenler ise şöyle:
Açık Kategorisi, "Ahmet Bolat (Kayseri) , İlkay Koç (Bursa), Tolga Usun (Aydın), Irmak Sipahioğlu (Antalya), Nejdet Esen (Bursa), Onur Taşçı (Bursa), Burak Uysal (İstanbul), Erkin Karaokçu (Bursa), Kaan Halit Kesgin (Manisa), Atakan Sayın (Bursa)"
12 Yaş ve Altı Kategorisi, "Kayra Kamer, Rad Cannesar, Deniz Özen, Deniz Ertaş, Kaan Kalemler, Batuhan Sever, Ali Cömert, Yasin Şahin, Arda Aydın, Emre Erdal"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.15 19:04 - Son Güncellenme: 2013.07.15 19:04 - Zeynep Çelik
A