Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı iftar sofralarını şenlendirecek

Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı iftar sofralarını şenlendirecek

Yapımı ve kullanılan malzemesiyle mideyi yormayan Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı, şekli ve rengi itibariyle hurmaya benzediği için Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı oluyor.

2020.04.20 11:20 - Son Güncellenme: 2020.04.20 11:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı iftar sofralarını şenlendirecek
02:06 Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı iftar sofralarını şenlendirecek

İLGİLİ VİDEO

Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı iftar sofralarını şenlendirecek

1968 yılından buyana babadan oğula geçen ustalığı ve mideyi yormayan lezzetiyle Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı, bir Bursa markası olarak nesilden nesile aktarılıyor. Bağdat hurma tatlısının mucidi Mucit Dede Güngör Sevinç tarafından Bursa'da ilk kez 1968 yılından küçük bir dükkanda yapıldı. Lezzeti ve hafifliği ile öne çıkan Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı, Bursalılar tarafından beğenilmesinin ardından Türkiye geneline yayıldı.

Özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmezi haline gelen Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı'nın üçüncü kuşak işletmecisi Yavuz Sevinç, dedesinden öğrendiği ve lezzetin formülünün sır olduğunu söylediği Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı'nın her Ramazan ayında iftar sofralarında yerini aldığını belirtti.

AĞIZDA LEZZET ŞÖLENİ

Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı'nın içinde bol çeşitli baharat ve malzeme olduğunu ifade eden Yavuz Sevinç, tatlının içinde pancar şekerinden oluşan özel şerbet olduğunu, glikoz kesinlikle kullanmadıklarını söyledi. Tatlının mideyi rahatsız etmediğine vurgu yapan Sevinç, "Kullandığımız malzemeden dolayı hoş bir tadı vardır. Uzun zaman ağızda lezzet şöleni yaratır" dedi.

BUZDOLABINDA 15-20 GÜN BOZULMUYOR

Koronavirüs salgını sebebiyle evlere servis ya da kargo hizmetlerinin olduğunu ifade eden Sevinç, "Bursalılar evde kalsın, biz tatlısını evlere getiririz. 05468111616 whatsapp hattından ya da arayarak siparişlerini verebilirler. Türkiye geneli ve yurtdışından da sipariş alıyoruz. Türkiye geneli 24 saat içinde siparişleri teslim ediyoruz. Tazeliğini korur, hiçbir şekilde bozulmaz. Buzdolabında 4 ya da 18 derece arasında muhafaza edilmelidir. 15-20 kadar buzdolabında dayanma süresi var. Oda sıcaklığında ise 5 gün içinde tüketilmelidir. 1968 yılından buyana 3 kuşak üretimini yaptığımız yeni ad gerçek tat Mucit Dede Bağdat Hurma Tatlısı ile müşterilerimizin hizmetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.04.20 11:20 - Son Güncellenme: 2020.04.20 11:54 - HABER MERKEZİ
A