Motoru arızalanan uçak geri döndü

Motoru arızalanan uçak geri döndü

ONUR Havayolları'na ait Odessa-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında kalkıştan kısa bir süre sonra motorunda arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle uçak Odessa Havalimanı'na geri döndü.

2013.09.02 23:38 - Son Güncellenme: 2013.09.02 23:39 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Motoru arızalanan uçak  geri döndü

 

Onur Havayolları'nın SQ-287 sefer sayılı Airbus 320 tipi yolcu uçağın İstanbul seferini yapmak üzere öğle saatlerinde Odessa Havalimanı'ndan havalandı. Havalanmasından kısa bir süre sonra uçağın sağ moturunda teknik bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle uçağın kaptan pilotu Odessa Havalimanı'na geri dönüş için karar alırkan, yolcular arasında kısa süreli panik yaşandı. Uçak sorunsuz bir şekilde Odessa Havalimanı'na iniş yaparken, yolcular terminale alındı. Uçağın arızasısının giderilmemesi üzerine yolcular Odessa'ya gönderilen başka bir uçakla 7 saat gecikmeyle İstanbul'a gelebildi.


6 SAAT HAVALİMANINDA BEKLEDİK


Uçağın kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra motorlardan birinde arıza meydana geldiğini yolculardan Nihat Tellioğlu ise şunları söyledi:

"Uçak Odessa Havalimanı'ndan kalkarkende bir problem yaşandı. Kalkıştan yaklaşık 20 dakika sonra ikinci bir problem oldu ve motorda arıza meydana geldi. Daha sonra havalimanına geri döndük. Yaklaşık 6 saat havalimanında bekledik. Yeni uçakla İstanbul'a geldik. Orada hiçbir yetkili bizimle ilgilenmedi. Yolculardan Hasib Bulut ise uçağın Odessa'dan kalktıktan 20 dakika sonra meydana gelen teknik arıza nedeniyle geri döndüklerini söyleyerek yetkililerin kendilerine herhangibir açıklamada bulunmadığını ve 6 saat boyunca havalimanında beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.09.02 23:38 - Son Güncellenme: 2013.09.02 23:39 - HABER MERKEZİ
A