Mobilya ustasının organ bağışı duyarlılığı

Mobilya ustasının organ bağışı duyarlılığı

Antalya'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Hasan Göldağı'nın (57) bağışlanan organları, 3 kişiyi hayata bağlayacak. Göldağı'nın vefatından önce, "Organlarım toprak olmasın, en azından birilerini hayata bağlasın" vasiyetinde bulunduğu belirtildi.

2013.05.02 17:51 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:51 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Mobilya ustasının organ bağışı duyarlılığı


Antalya'da yaşayan mobilya ustası Hasan Göldağı (57), 10 gün önce akşam evde oturduğu sırada fenalaştı. Ambulansla Medical Park Antalya Hastanesi'ne kaldırılan Göldağı'nın, beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Yapılan müdahaleler sonrası yoğun bakıma alınan Göldağı'nın, bugün beyin ölümü gerçekleşti.
Acı haberi alan aile bireyleri, Göldağı'nın vasiyetini hatırlayarak, organları bağışlama kararı aldı. Göldağı'ndan alınan karaciğer, aynı yaştaki siroz hastası Yusuf Demirbağ'a başarıyla nakledildi. Demirbağ'ın hastalığın son evresine geldiği, nakledilen karaciğerle tekrar hayata tutunduğu belirtildi. Göldağı'ndan alınan 2 böbreğin ise, yapılan tetkiklerin ardından diğer hastalara nakledileceği kaydedildi.
PROF. DR. DEMİRBAŞ DUYGULANDI
Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, ameliyatın ardından odasına gelen Göldağı'nın yakınlarını görünce duygulandı. Göldağı'nın oğlu Hakan Göldağı'na sarılan Prof. Dr. Demirbaş, bugüne kadar yaklaşık 4 bin nakil yaptığını, ilk kez bir bağışçının ailesiyle karşılaşınca, çok duygulandığını dile getirdi. Göldağı ailesinin, organları bağışlaması nedeniyle Türkiye'de örnek bir aile olduğunu ifade eden Demirbaş, "Ülkemizde yaşamak için organ bekleyen on binlerce insan var. Türkiye'nin bir sürü sorunu olabilir. Ama bu aileler için dünyanın en önemli sorunu, organ bağışındaki yetersizliktir. Bu bağış sayesinde 3 kişi hayata yeniden bağlanacak, 3 hayat yeniden filizlenecek. Aynı yaşta karaciğer nakli yaptığımız kişi hastalığının son evresindeydi. Tek çaresi nakildi. Birkaç aylık ömrü kalmıştı" diye konuştu.
"HAYATIMIZDA VERDİĞİMİZ EN ZOR KARARLARDAN BİRİYDİ"
Babasının organlarını bağışlayarak, hem sevinip hem üzüldüklerini belirten Hakan Göldağı ise, "Babam konuşmalarımızda; 'bir gün ölürsem organlarım toprak değil başkalarına hayat olsun' derdi. Hayatımızda verdiğimiz en zor kararlardan biriydi. Bu kararı verirken acıyı sevince dönüştürerek, kendi acımızı bastırabileceğimizi düşündük. Başkalarına hayat verme duygusu bizi buna sürükledi. Başka evlerin ışıklarının yanmasını sağlamak, acımızı hafifletiyor. Başkalarının nefes alabileceğini bilmek, o insanlara umut vermek bizim için artı değer oldu. Bu duyarlılığı herkesin göstermesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Organlarıyla 3 kişiyi hayata bağlayacak Hasan Göldağı'nın cenazesinin, yarın İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 17:51 - Son Güncellenme: 2013.05.02 17:51 - HABER MERKEZİ
A