MKEK işçilerinden kanun teklifine karşı miting

MKEK işçilerinden kanun teklifine karşı miting

Kırıkkale'de, Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen üyeleri ve işçiler, kentte bulunan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) anonim şirkete dönüştürülmesini öngördüğünü öne sürdükleri kanun teklifini protesto etti.

2021.06.22 00:08 - Son Güncellenme: 2021.06.22 00:09 - Ekonomi
A
MKEK işçilerinden kanun teklifine karşı miting

Enerji Bir-Sen üyesi MKEK işçisi yaklaşık 50 kişi, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan teklife tepki göstermek için kurum lojmanları önünde toplandı. Grup adına konuşan Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Mikail Başer, teklif ile MKEK'in anonim şirketi haline dönüştürüleceğini söyledi. Başer, "Devletin kamudaki istihdam kanunlarının tamamı yok sayılarak, iş kanununa göre personel istihdam edilecek. Mevcut statü tamamen kaldırılarak, ileride özelleştirmeye zemin hazırlanmakta ve çalışanları belirsizliğe ve güvencesizliğe itmektedir. Yapılmak istenen bu düzenlemenin, telafisi mümkün olmayan zararlar açacağı kesin. Statü değişikliği adı altında özelleştirmeye zemin oluşturuluyor. Çalışanların tüm hak ve hukuku, oluşturulacak yönetim kurulunun keyfine bırakılmayacak kadar önemlidir, kıymetlidir. Aksi halde telafisi imkânsız vahim sonuçlar doğuracağı kesindir. Bu taslağı değerlendirecek olan milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum; gelin bu yanlışın Meclis'ten geçmesine müsaade etmeyin" dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

MKEK ÇALIŞANLARINDAN MİTİNG

Kırıkkale'de, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) çalışanları, MKEK'in anonim şirkete dönüştürülmesini öngören kanun teklifini protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda 'Geleceğine sahip çık. MKEK'e sahip çık' mitingi düzenledi. Mitinge CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'KABUL ETMİYORUZ, İTİRAZ EDİYORUZ'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kırıkkale'nin her şeyi olan MKEK'e sahip çıkmak için geldiklerini belirterek, "Türkiye'nin göz bebeği Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun özelleştirilmesi demek, geçmişte Tank Palet'e yapılan, PTT'ye yapılan gibi, Türk Telekom'a yapılan gibi bir milli varlığı gözden çıkarmaktır. Bunu kabul etmiyoruz, itiraz ediyoruz" dedi. 

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2021.06.22 00:08 - Son Güncellenme: 2021.06.22 00:09 - Kübra Coşar-pasif
A