MİT 'dışa' açıldı!

MİT 'dışa' açıldı!

MİT, kurum dışı yapılanmaya açıldı. 4 Müsteşar yardımcısından 3'ü kurum dışından. Transferler devam ediyor.

2013.08.17 09:57 - Son Güncellenme: 2013.08.17 09:58 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
MİT 'dışa' açıldı!

 

Milli İstihbarat Teşkilatı, kurum dışı yapılanmaya açıldı. Hakan Fidan'ın Müsteşarlık görevine gelmesinin ardından MİT'in 4 Müsteşar yardımcısından 3'ü teşkilat mensupları dışından atandı. MİT'in en önemli birimi Elektronik Teknik İstihbaratın başına da, Emniyet kökenli bir isim getirildi.

MİT'deki değişim süreci önce Müsteşar yardımcılarından başladı. Daha önce hiçbir Müsteşar yardımcısı kurum dışından atanmazken, bu dönem ikisi Büyükelçi biri de kamu yönetimi uzmanı 3 isim, Hakan Fidan'ın yardımcısı oldu. MİT'teki 4 Müsteşar yardımcısı, iç istihbarat, dış istihbarat, teknik istihbarat ve idari işlerden, ayrı ayrı sorumlu bulunuyor.

MİT, Fidan döneminde Genelkurmay'a bağlı Bayrak Garnizonu'ndaki dinleme üssü GES'i devraldı. Dinlemelerle ilgili birim olan Elektronik ve Teknik İstihbarat Başkanlığı'na ise emniyet kökenli ve Türkiye İletişim Başkanlığı'nda Teknik Daire Başkanı olan Basri Aktepe atandı.

Dış istihbarata ağırlık veren MİT, Tokyo Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'i de Müsteşar Yardımcılığı'na getirdi. Bilgiç, Tokyo'daki görevi öncesinde Dışişleri Bakanlığı'nda Personel Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapmıştı. Bilgiç'ten sonra Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ile, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve kamu yönetimi uzmanı Yavuz Çelik de MİT'e Müsteşar yardımcısı oldu.

Son atamalar da MİT'in Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde yapıldı. Star yazarı Nuh Yılmaz basın müşaviri oldu. Bu görevi daha önce Ülay Şenlier ve Şenol Baltacıoğlu yürütüyordu.

Kurum içinden olan iki ismin emekliye ayrılmasının ardından, gazeteci Nuh Yılmaz basın müşavirliğine getirildi. Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri, Murat Dilmen de MİT Terör Koordinasyon Merkezine atandı.

gazeteport

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 09:57 - Son Güncellenme: 2013.08.17 09:58 - HABER MERKEZİ
A