Mısırlı TikTok fenomenine şok suçlama

Mısırlı TikTok fenomenine şok suçlama

Mısırlı TikTok fenomeni kadınlar daha önce de uygunsuz giyinmek, dans etmek ve ülkenin kurallarına uygun davranmamak yüzünden suçlanmalarıyla gündeme gelmişlerdi. Ancak ülkeden gelen son habere göre bu kez suçlama ve karşılığında verilen ceza çok daha ciddi.

2021.06.22 18:03 - Son Güncellenme: 2021.06.22 18:03 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Mısırlı TikTok fenomenine şok suçlama

Mısır'da geçtiğimiz yıl beş kadın TikTok paylaşımları gerekçe gösterilerek 'kamu ahlakını ihlal ettikleri' gerekçesiyle iki yıl hapis cezası ve 200 bin Mısır lirası para cezasına çarptırılmış, bu haber dünya gündemine bomba gibi düşmüş, Mısır yönetimi bu karar yüzünden eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Devlet gazetesi El Ahram'ın haberinde, "Muvada El Edham, Haneen Hossam ve diğer üç kişi iki yıl hapis cezası ve 200 bin Mısır lirası para cezasına çarptırıldı" ifadelerine yer verilmişti. Neredeyse 2 milyon takipçisi olan, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Haneen Hossam'ın, 'kadınların kendisiyle çalışarak daha fazla para kazanabileceklerini' söylediği bir video paylaşmasının ardından nisan ayında tutuklandığı açıklanmıştı.

Bu tepki çeken olaydan sonra Haneen Hossam'ın başı dertten kurtulmadı. Üstelik genç kadın bu kez çok daha ciddi bir suçlama ve cezayla karşı karşıya.

Kahire'de görülen davada TikTok fenomeni genç kadına 'başka kadınları video paylaşım platformlarına yönlendirmek ve uygunsuz görüntüler yayınlamalarını teşvik etmek' suçlarından tam 10 yıl hapis cezası verildi. Daily Mail'de yer alan habere cezanın bu kadar yüksek olma sebebi kadına yöneltilen bu suçlamaların direkt olarak 'insan kaçakçılığı' kategorisinde değerlendirilmesi.

Haneen Hossam'ın avukatı cezaya itiraz edeceklerini açıklarken genç kadın duruşmaya katılmadığı için polis tarafından tutuklandı. Genç kadının avukatı Reuters'a yaptığı açıklamada beraat ya da en azından cezanın düşürülmesi kararının çıkmasını beklediklerini söyledi.

Haneen Hossam'la birlikte aralarında influencer Mowada al-Adham'ın da bulunduğu 6 kadına 6 yıl hapis cezası verildi. Onlara verilen cezanın gerekçesi de aynı şekilde insan kaçakçılığı suçlaması.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.06.22 18:03 - Son Güncellenme: 2021.06.22 18:03 - HABER MERKEZİ
A