Mısırlı bakandan 'katliam' diplomasisi

Mısırlı bakandan 'katliam' diplomasisi

Mısır Dışişleri bakanı Fehmi, darbe karşıtlarına yönelik katliamla ilgili ürettiği mazeretleri bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile paylaştı

2013.08.17 17:22 - Son Güncellenme: 2013.08.17 17:22 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Mısırlı bakandan 'katliam' diplomasisi

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, Mısır'da meydana gelen olaylara ilişkin iki gündür BM Güvenlik Konseyi üyesi ülkeler ve bazı ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Fehmi gerçekleştirdiği görüşmelerde barışçıl gösteri çerçevesinden çıkan ve vatandaşları teröre sürükleyen, kiliseler, ibadethaneler ve kamuya açık alanlara düzenlenen şiddet olayları başta olmak üzere ülkede meydana gelen olayları bakanlara anlattı. Fehmi yönetimin bu gibi olaylarla kanunlar çerçevesinde kararlı bir şekilde mücadele etmesinin doğal olduğunu bildirdi" denildi.

ABD, Rusya, Çin, Fransa, Danimarka, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un yanısıra Suudi Arabistan ve Fas dışişleri bakanlarıyla da telefon görüşmesi yapıldığının belirtildiği açıklamada, "Görüşmelerde ülkelerin yanlış bilgilere değil gerçeklere dayanarak tutumlarını belirlemeleri gerektiği vurgulandı. Uluslararası toplum, barışçıl çizgiden çıkan bu gösterilerde ateş açılması ve şiddet olaylarına karşı kendine yakışan bir tutum takınmadı" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Bangkok'taki Mısır maslahatgüzarının da Mısır'daki son duruma ilişkin Tayland Dışişleri Bakanı'yla görüştüğü belirtildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.08.17 17:22 - Son Güncellenme: 2013.08.17 17:22 - HABER MERKEZİ
A