Mısır polisine göstericileri öldürmeye teşebbüs suçlaması

Mısır polisine göstericileri öldürmeye teşebbüs suçlaması

Mısır'da Hürriyet ve Adalet Partisi, "Milyonluk direniş gösterisinde ateş açarak göstericileri taammüden öldürmeye teşebbüs eden Baltacı çetesini ve polisi kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

2013.07.17 06:55 - Son Güncellenme: 2013.07.17 06:55 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Mısır polisine göstericileri öldürmeye teşebbüs suçlaması

Kahire siyasi yapılanması Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), Mısır polisini, "taammüden göstericileri öldürmeye teşebbüs etmekle" suçladı.

HAP'tan yapılan yazılı açıklamada, "Milyonluk direniş gösterisinde ateş açarak göstericileri taammüden öldürmeye teşebbüs eden Baltacı çetesini ve polisi kınıyoruz" denildi.
Açıklamada, "Mısır polisi, 25 Ocak Devrimi öncesi göstericilere karşı sergilediği çirkin yöntemlere ve göstericileri öldürme eylemlerine geri döndü. Siyasi ve yasal haklarını kullanarak barışçıl gösteri yapanlara ateş açması sonucu 7 kişi hayatını kaybederken, yüzlercesi yaralandı. Ükenin ve vatandaşların güvenliğini tehdit eden terör eylemlerine son verilmesini, dün olaylarda gözaltına alınan 400'e yakın göstericinin serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Mısır'da askeri darbeye karşı gösteri yapan protestoculara dün gece polis ve "Baltacılar" olarak bilinen suç gruplarının müdahale etmesi sonucu başlayan çatışmalar, başkent Kahire'nin bazı bölgelerinde sabahın erken saatlerine kadar devam etmişti. Sağlık Bakanlığı, polisin gösteri yapan gruba müdahalesi sonucu çıkan olaylarda 7 kişinin öldüğünü, 261 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 06:55 - Son Güncellenme: 2013.07.17 06:55 - HABER MERKEZİ
A