Mısır'daki felaketler için komplo teorisi: Firavunların laneti

Mısır'daki felaketler için komplo teorisi: Firavunların laneti

Mısır'da bir hafta içerisinde art arda yaşanan felaketler, sosyal medyada Firavun'un laneti komplo teorilerinin yayılmasına yol açtı. Kazaların, antik Mısır mumyalarının bir müzeden diğerine nakledilecek olması sebebiyle yaşandığına inanılıyor.

2021.03.31 09:04 - Son Güncellenme: 2021.03.31 09:04 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Mısır'daki felaketler için komplo teorisi: Firavunların laneti

Mısır'da 22 kraliyet mumyası 3 Nisan'da başkent Kahire'deki Mısır Müzesi'nden Ulusal Mısır Medeniyeti Müzesi'ndeki kalıcı sergi alanına taşınacak. İşte bu taşıma işleminin Mısır'da son bir haftada yaşanan bir dizi felaketle aynı zamana denk gelmesi, sosyal medyada firavunların laneti ile ilgili komplo teorilerine neden oldu.

Sadece bir hafta içinde Mısır'da dünyanın en önemli ticaret yollarından olan Süveyş Kanalı, Ever Given adlı geminin karaya oturması nedeniyle kapandı; iki yolcu treninin çarpışmasıyla 18 kişi öldü; 10 katlı binanın çökmesi nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti ve çeşitli yerlerde büyük yangınlar çıktı.

'Antik efsaneye dayanıyor'

Bu olaylar nedeniyle sosyal medyada birçok kişi, "Eski Mısır mumyalarını rahatsız edenlerin, efsanevi rahipler tarafından firavunların cenaze törenleri sırasında mumyalara yerleştirilen lanetle yüzleşeceğine dair antik efsane nedeniyle felaketler yaşandı" iddiasında bulundu.

Eski Mısır Antik Eserler Bakanı Zahi Hawass ise komplo teorilerini yalanlarken "Bu kazaların meydana gelmesi sadece kaderdir ve mumyalar arasında hiçbir bağlantı yoktur" dedi.

Al-Arabiya televizyonuna konuşan Hawass, geçmişte mezar kazısı yapan arkeologların ölümlerinin de alanda bulunan mikroplardan kaynaklandığını söyledi.

Mumyalar müzeden taşınıyor

Mısırlı tarihçi Bassam El-Shammaa ise firavunların ülkeyi lanetlediğine dair söylentileri reddetti. El-Shammaa tapınak duvarlarına oyulmuş şekillerin eski Mısırlıların hayal gücünü yansıttığını söyledi.

3 Nisan'da Mısır Müzesi'nden sergi alanına taşınacaklar arasında firavunlar II. Ramses, Seqenenre Tao, III. Thutmose ve I. Seti ile kraliçeler Hatşepsut, Meritamon ve Kral Ahmose-Nefertari'nin mumyaları bulunuyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.03.31 09:04 - Son Güncellenme: 2021.03.31 09:04 - HABER MERKEZİ
A