Mısır'da ağustos ayında 20 kişiye idam cezası
Mısır Hak ve Özgürlükler Gözlemevi: "Ağustos ayında, 20 kişiye idam ve 161 kişiye ise toplam 2 bin 595 yıl hapis cezası verildi."
2014.09.05 12:49 - Son Güncellenme: 2014.09.05 12:50 - Dünya - HABER MERKEZİMısır'da ağustos ayında darbe karşıtı 20 kişiye idam, 161 kişiye ise toplam 2 bin 595 yıl hapis cezası verildi.
"Mısır Hak ve Özgürlükler Gözlemevi"nin hazırladığı rapora göre, ağustos ayında, darbe karşıtlarının yargılandığı 26 davada karar duruşmaları yapıldı.
Bu çerçevede söz konusu davalarda yargılanan 268 kişiden 20'si idam cezasına çarptırıldı. Aralarında 3 kadının bulunduğu 161 kişiye toplam 2 bin 595 yıl hapis cezası verilirken, 87 sanığın da beraatine hükmedildi.
Mısır'da 3 Temmuz 2013'de ordunun yönetime el koymasının ardından ülke genelinde darbe karşıtlarına yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlenmiş, binlerce kişi tutuklanmıştı. Yargılanan yüzlerce kişiye idam dahil çeşitli cezalar vermişti.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
02:36
-
01:38
-
04:23
-
01:13
-
00:13
En Çok Okunanlar
- Bursa'nın o mahallesindeki sorun...
- Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 37 bin 818 TL...
- Bursa'da kayıp engelli adamın 12'nci günde...
- Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden...
- Bursa'da hafta sonu Ulu Cami'ye yoğun...
- Bursaspor cepten yedi!
- Motosikletli gencin feci ölümü:...
- Eski eşinin üzerine benzin döküp ateşe...
- Bursa'da psikolojik sorunları olan genç...
- Bursa'da sis kazayı beraberinde getirdi
- Ormanlık alanda korkunç cinayet! Dili ve...
- Hacı Sabancı'nın babalık davası sonuçlandı!
- Bursa'da üretim yapan Tat Gıda'dan 1,1...
- Bursa'da sokak ortasında kadını rahatsız...
- Bursa'da 10 yıldır aranan hükümlü, tek...