Minik öğrenciler eserlerini yarıştırıyor

Minik öğrenciler eserlerini yarıştırıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik bu yıl 7.'si gerçekleştirilen "benim eserim" proje yarışmasının Bursa etabı başladı. Matematik ve fen bilimleri alanlarında 68 eserin yarışacağı yarışmanın finalistleri Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılma hakkı kazanacak

2012.04.10 14:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim
A
Minik öğrenciler eserlerini yarıştırıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 7.'si gerçekleştirilen ilköğretim öğrencilerine yönelik ödüllü matematik ve fen bilimleri proje yarışmasının Bursa bölge sergisi Merinos Kültür ve Kongre Merkezi'nde törenle açıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar hayal gücünün önemine dikkat çekerek, "Hayatta her şey hayalle başlar. Hayallerin gerçekleştirilmesi de projelerle devam eder. Çocukların, gençlerin önünü açan milletlerin geliştiğini görüyoruz. Bugün dünyada patent ve buluş sayısı çok olan ilerlediğine şahit oluyoruz. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak son yıllarda çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Hem ortaöğretim hem de ilköğretim öğrencileri arasında "benim eserim" proje yarışması gibi güzel işler yapıyoruz. Böylelikle çocuklarımız daha fazla proje üretmiş oluyor. Böylelikle gençlerimiz kendilerini gerçekleştirmiş oluyor. Türkiye'nin bu projelerle gelişeceğini görüyoruz" dedi.
Sergiye 7 ilden öğrenciler katılırken, Bursa 24 proje ile bölge sergisine en çok proje veren il oldu. Sergiye Eskişehir 14, Kütahya 9, Afyonkarahisar 8, Balıkesir 7, Çanakkale 3, Bilecik 2 ve Yalova bir proje ile katıldı. Sergide toplam 68 proje yer alırken, 2 gün boyunca açık olacak sergiyi herkes ziyaret edebilecek. Yapılan değerlendirmenin ardından Türkiye finallerine gidecek projeler belirlenecek. Bursa bölge sergisinin ödül töreni ise 12 Nisan Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Açılış törenine Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Günsar ve çok sayıda konuk katıldı.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2012.04.10 14:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A