Minik kaplumbağalar yumurtadan çıktı

Minik kaplumbağalar yumurtadan çıktı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sahillerine 15 Mayıs itibariyle çıkıp yuva yapmaya başlayan Caretta Caretta ve Chelonia mydas türü deniz kaplumbağalarının ilk yavruları Koru sahilinde denizle buluştu.

2013.07.17 23:38 - Son Güncellenme: 2013.07.17 23:44 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Minik kaplumbağalar yumurtadan çıktı

 

Yumurtlamadan itibaren 62 gün sonra çıkan yavrular görevliler ve gönüllüler yardımıyla denizle buluşmaları sağlandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Görevli Su Ürünleri Mühendisi Talip Özgen, Mehmet Üstün ve Stajyer Fatih Orbay tarafından yürütülen tespit ve koruma çalışmaları neticesinde Koru sahilinde 34, selinus sahilinde ise 13 yuva tespiti yapıldı. Yumurtlamanın hala devam ettiğini belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, tespit edilen yuvaların etrafı kafes, çıta ve koruma bandı gibi malzemelerle çevirerek koordinatlarını GPS ile kaydetti. Tarih ve numara verilen yuvaların belirli aralıklarla kontrolleri yapıldı.

Caretta Caretta ve Chelonia Mydas türü deniz kaplumbağalarının bir kısmının dün akşam yumurtadan çıktığını belirten Su Ürünleri Mühendisi Talip Özgen, koru sahilinde vatandaşların gösterdiği hassasiyeti Selinus sahilinde göremediklerinden şikayetçi oldu. Tespit edilip korumaya alınan yuvaların koruma ekipmanlarının söküldüğünü belirten Özgen, "Ekipmanların yerleri değiştirilmekte ya da yuvalar eşelenmektedir. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Ayrıca yumurtadan çıkan yavrular ışığı takip ederek denizle buluştuklarından sahilde bulunan işletmelerin geceleri ışıkları söndürmeleri ve kendi bölgelerindeki yuvaları kontrol altında tutup zarar görmelerini engellemelerini rica ediyoruz" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 23:38 - Son Güncellenme: 2013.07.17 23:44 - HABER MERKEZİ
A