Minibüs şoförleri zabıtayı bastı

Minibüs şoförleri zabıtayı bastı

Bursa'da ilçe minibüsçüleri ayaklandı. Yaklaşık 500 aracın trafikten men edildiğini söyleyen minibüsçüler, zabıtayı basarak araçlarının geri verilmesini istedi.

2012.03.20 13:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Minibüs şoförleri zabıtayı bastı

İlçelerde taşımacılık yapan minibüs şoförleri, sabahın erken saatlerinde Bursa Zabıta Müdürlüğü önünde toplandı. Yaklaşık 500 aracın trafikten men edilerek otoparka çekilmesinin ardından araçlarını almak için Zabıta Müdürlüğüne gelen minibüsçüler ile zabıta ve polis memurları arasında gerginlik yaşandı.
Minibüsçülerin iddialarına göre, nüfusu az olmasına rağmen belediye tarafından fazla plaka satışı yapıldı. Bunun ardından ilçe ve şehir merkezi arasında yolcu taşımaları yasaklandı.
Zabıta görevlilerinin mevzuatı uyguladıklarını ve ellerinden başka bir şey gelmediğini söylemesinin ardından belediye başkanı ile görüşmek isteyen minibüsçüler, muhatap bulamayınca isyan etti. Tansiyonun zaman zaman yükseldiği eylemde, minibüsçüler, bağlanan 500 aracın geri verilmesini isteyerek, "Bursa'da Gemlik, Mudanya ve Karacabey ilçeleri haricindeki diğer ilçelerin minibüsçüleri mağdur. Çalışmamıza izin verilmiyor. Araçlarımız bağlanıyor. Hepimizin kredi borcu var. Bazı arkadaşlarımız intihar etti. Yuvalarımız dağılıyor" iddialarında bulundu.

"YOLCULARIMIZIN HAYATINI TEHLİKEYE SOKUYORLAR"
Seyir halindeyken sürekli tehlike atlattıklarını ifade eden servis minibüsçüleri, "Öğrencileri taşıdığımız sırada arkamızdan 5 tane zabıta ekibi bizi kovalıyor. Biz kendi canımızdan geçtik, o minik öğrencilerin canını hiç düşünmüyorlar mı? Onlara bir şey olduğunda biz ailelerine nasıl hesap vereceğiz? Zabıta ya da polisin vicdanı hiç sızlamayacak mı?" ifadelerini kullandı.
Minibüsçüler, mevzuatın bir an önce değiştirilmesi ve ilçeler arasındaki ayrımcılığın giderilmesini isteyerek, "Bu uygulama öyle devam ederse devlet ile bizi karşı karşıya getirecekler. Sabrımız tükeniyor. Çok zor durumdayız. Biri öldükten sonra bunun hesabını kim verecek?" diye konuştu.
Ticari plakalı araçlarının bağlandığını belirten şoförler, "Biz vergilerimizi veriyoruz. Her şeyimiz kanuni. Her arkadaşın bin 250 TL senedi var. İnsanlar borçlu, arkadaşlarımız intihar ediyor, eşinden boşanıyor. Arabaların ruhsatında Bursa yazıyor. Biz Bursa'ya bağlıyız, Hong Kong'a mı bağlıyız? Burası muz cumhuriyeti mi? Ben evime ekmek götüremezsem ne yapacağım?" diye sordu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 13:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A