Milyonluk Hürrem

Milyonluk Hürrem

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, 'Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan'ı canlandıran Meryem Uzerli'nin kullandığı yüzüğün 1 milyon adetten fazla sattığını söyledi.

2011.11.02 18:02 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Milyonluk Hürrem

Mücevher İhracatçıları Birliği ''Çağdaş Yorum İle Geleneksel Türk Mücevheri'' konseptiyle düzenlenen 4. Mücevher Tasarım Yarışması'nın başvuruların başladığını duyurdu. Açıklamaya göre, sektör mensupları, bağımsız tasarımcılar ve tasarım öğrencilerine açık olan yarışmanın birincisi 10 bin lira para ödülü kazanacak ve birliğin konuğu olarak dünya mücevher sektörünün önde gelen organizasyonlarından olan İtalya Vicenza Mücevher Fuarı'nı ziyaret edecek. Finale kalan eserlerden oluşacak koleksiyon, 22 Mart 2012 tarihinde Mücevher Fuarı sırasında düzenlenecek bir defile ve ödül töreni ile kamuoyuna tanıtılacak.
Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, 'Muhteşem Yüzyıl' adlı dizide Hürrem Sultan rolündeki oyuncunun kullandığı yüzüğün 1 milyon adetten fazla sattığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:


'ORTADOĞU'DAKİ DİZİLERE İLGİ MÜCEVHER İHRACATI İÇİN FIRSAT'
''Osmanlı Saray kültüründeki elmaslı takıların Türkiye'de yapılan yeni üretimleri dünya mücevher pazarında ciddi bir yere sahip olma potansiyeli taşıyor. Özellikle Ortadoğu'da Türk dizilerinin aldığı rekor izlenme oranları ile Türk mücevher ve giysi modasına duyulan hayranlık nedeniyle Ortadoğu pazarı mücevher ihracatı için çok büyük bir potansiyele sahip. Bu nedenle, zengin mücevher kültürümüzü çağdaş bir yorum ile dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl düzenlediğimiz yarışmanın konseptini 'Çağdaş Yorum İle Geleneksel Türk Mücevheri' olarak belirledik. Osmanlı mücevher kültürünün çağdaş yorumları, iç ve dış pazarlarda ürünlerimizin tasarım gücüyle var olmasına katkıda bulunacak. Yarışmada ödül alan tasarımcıların eserleri, kendilerinin gözetiminde sponsor kurumlarca üretilecek ve başarılı tasarımcılarımız böylelikle dünya pazarlarına açılma fırsatı yakalayacak.''

Türkiye'de mücevher ihracat hacminin yıllık yaklaşık 1,2 milyar dolar civarında bulunduğunu belirten Güner, sektörün yılda yüzde 30'luk büyüme kaydettiğine de dikkati çekti.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2011.11.02 18:02 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A