Milli Takım, İtalya'ya kaybetti

Milli Takım, İtalya'ya kaybetti

2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) açılış maçında A Milli Takımımız, Roma'da İtalya ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Milli Takım, ikinci yarıda yediği gollerle İtalya'ya 3-0 mağlup oldu.

2021.06.11 22:46 - Son Güncellenme: 2021.06.11 23:54 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Milli Takım, İtalya'ya kaybetti

A Milli Takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) açılış maçında İtalya'ya 3-0 mağlup olarak turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, İtalya ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

İtalya'ya galibiyeti getiren golleri 53. dakikada Merih (kendi kalesine), 66. dakikada Immobile ve 79. dakikada Insigne kaydetti.

Milli Takımımız 90 dakikayı isabetli şut atamadan tamamladı.

Bu sonucun ardından İtalya grup liderliğine yükselirken, Türkiye son sıraya yerleşti.

Grubun diğer maçında Galler yarın İsviçre ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye, A Grubu'ndaki diğer maçlarında Azerbaycan'da Bakü Olimpiyat Stadı'nda, 16 Haziran'da TSİ 19.00'da Galler; 20 Haziran'da da TSİ 19.00'da İsviçre ile karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Hakem Danny Makkelie'nin ilk düdüğüyle karşılaşma Ay-yıldızlı oyuncularımızın santra vuruşuyla başladı.

3' İtalya'da Berrardi'nin sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği pasında Immobile topu sağ çaprazdan auta gönderdi.

18' İtalya'da Insigne, yaptığı verkaçın ardından ceza sahası sol çaprazından kaleye şutunu gönderdi, ancak top auta çıktı.

21' İtalya'da Immobile ceza sahası dışından şutunu çekti, top Çağlar'dan döndü. İtalyan oyuncuların penaltı itirazlarına rağmen hakem oyunu devam ettirdi.

22' İtalya'da sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Chellini müsait durumda topa kafayı vurdu, Uğurcan harika bir refleksle topu kornere çeldi.

29' İtalya'da Barella'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top farklı şekilde auta çıktı.

33' İtalya'da Insigne'nin sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortasında Immobile topu auta gönderdi.

37' İtalya'da Insigne ceza sahası dışından kaleyi düşündü, Uğurcan topu rahatlıkla kontrol etti.

43' İtalya'da Immobile'nin ceza sahası içinden yaptığı vuruşta Uğurcan topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

***İkinci yarıya başlarken A Milli Takımımızda Yusuf yerini Cengiz'e bıraktı.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı İtalyalı oyuncuların santra vuruşuyla başladı.

51' A Milli Takımımızda savunma arkasına atılan pasta Cengiz Ünder sol kanattan ceza sahasına girdikten sonra çaprazdan şutunu çekti, savunmaya çarpan topu kaleci Donnarrumma kontrol etti.

53' A Milli Takımımızda Merih Demiral topu ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 1-0

57' İtalya'da Insigne ceza sahası sol çaprazından şutunu çekti, Merih'in müdahalesiyle top kornere çıktı.

58' İtalya'da Jorginho'nun ceza sahası dışından çektiği şutta altı pas üzerinde seken topu Uğurcan son anda kornere çeldi.

66' İtalya'da Spinazzola'nın sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta Uğurcan topu çeldi. Dönen topu önünde bulan Immobile, altıpas önünden topu ağlarla buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı: 2-0

75' A Milli Takımımızda İrfan Can'ın ceza sahasına gönderdiği topa Kenan kafayla vurdu ancak kaleci topu rahatlıkla kontrol etti.

79' İtalya, Insigne'nin golüyle skoru 3-0 yaptı.

Karşılaşma sona erdi. İtalya sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Stat: Roma Olimpiyat

Hakemler: Danny Makkelie, Hessel Steegstra, Jan de Vries (Hollanda)

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz

İtalya: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola, Jorginho, Locatelli, Barella, Berardi, Insigne, Immobile

ŞENOL GÜNEŞ, MOLDOVA MAÇININ 11'İNİ BOZMADI

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Moldova ile oynanan hazırlık maçının 11'inde değişiklik yapmadan İtalya karşısında takımı sahaya sürdü. Kaleyi Uğurcan Çakır'a emanet eden Güneş, savunma dörtlüsünü; Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş'tan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Okay Yokuşlu ve Ozan Tufan'ı ikilisini sahaya süren tecrübeli teknik adam; hücum bölgesinin sağında Kenan Karaman, ortasında Yusuf Yazıcı, solunda ise Hakan Çalhanoğlu'na görev verdi. Güneş'in gol yollarındaki tercihi ise tecrübeli golcü Burak Yılmaz oldu.

3 İSİM KADRODA YER ALMADI

Karşılaşmanın 23 kişilik kadrosunda 3 isim kendine yer bulamadı.

Türkiye - İtalya maçının 23 kişilik kadrosuna 3 genç futbolcu dahil edilmedi. 26 kişilik aday kadroda yer alan Rıdvan Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkadir Ömür, İtalya karşılaşmasını tribünlerden takip etti.

BAKAN KASAPOĞLU MİLLİLERİN YANINDA

Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da millileri yalnız bırakmadı. Kasapoğlu'nun yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve TFF yöneticileri de karşılaşmayı tribünden takip etti.

GURBETÇİ VATANDAŞLARDAN DESTEK

Türkiye'nin İtalya ile karşı karşıya geldiği karşılamayı tribünlerden 17 bin futbolsever takip etti. 69 bin 831 kapasiteli stadyumda taraftarlar, aralarında 3 koltuk boş bırakacak şekilde oturdu. Avrupa'da yaşayan gurbetçi vatandaşlar da karşılaşmanın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadyumu'ndaki yerini aldı. Milli Takımın, stadyuma gelişi sırasında vatandaşlar, takım otobüsünü marşlarla karşıladı.

İTALYA DA HAZIRLIK MAÇININ 11'İ İLE SAHADA YER ALDI

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini de Çekya ile oynanan hazırlık maçının 11'ini bozmadı. Kalede Donnarumma'yı görevlendiren Mancini, savunma dörtlüsünü; Florenzi, Chiellini, Bonucci ve Spinazzola'dan oluşturdu. Orta alanda Jorginho, Locatelli ve Barella'yı sahaya süren Mancini'nin hücum hattındaki tercihleri ise Berardi, Insigne ve Immobile oldu.

İtalya'nın Türkiye karşısındaki 11'i şöyle: "Donnarrumma - Florenzi, Chiellini, Bonucci, Spinazzola, Jorginho, Locatelli, Barella, Berardi, Insigne, Immobile."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.06.11 22:46 - Son Güncellenme: 2021.06.11 23:54 - HABER MERKEZİ
A