MİLLİ EĞİTİM'DEN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

MİLLİ EĞİTİM'DEN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da öncelikli yatırımın eğitim konusunda yapılması gerektiğini belirterek, halkın eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesinin kenti örnek bir noktaya taşıyacağını söyledi.

2011.03.18 11:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
MİLLİ EĞİTİM'DEN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Başkan Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve 17 ilçenin milli eğitim müdürleriyle Dobruca Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Bursa'da eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi konusuna duyarlılıkla yaklaştığını ifade eden Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak, kentte eğitimde yaşanan eksiklikleri gidermeye gayret ettiklerini belirtti.
Okullara spor salonları yapılırken, kentin her bölgesine yaya mesafede ulaşılacak 80 spor alanı projesinin de başladığını ve bunların 12'sinin bittiğini söyleyen Başkan Altepe, "Bursa'da eğitim alanında da örnek olmalıyız. Sadece öğrencilerin değil, yetişkinlerin de, esnafın da eğitimini önemsiyoruz. Eğitimde hangi konuda eksik varsa onlara da destek olmaya devam ediyoruz. Elbirliğiyle yapacak çok işimiz var. Kaliteyi yakalamak, örnek bir toplum oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa'da sadece derslerinde değil kültürel anlamda da iyi yetişmiş bir nesil oluşturulması gerektiğini belirtti.

"Bursa ve Türkiye kazanacak"
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da her ay yapılan toplantıların ilçelerdeki eğitim ve öğretimle ilgili durumu öğrenmek ve sıkıntılara çözüm üretmek adına yararlı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile diğer yerel ve merkezi yönetimlerin eğitime büyük katkı koyduğunu kaydeden Gülsar, okullarda yapılan spor salonlarının önemine değinerek, "Spor salonlarının yapılması Bursa için mükemmel bir proje. Bunu gelecek takdir edecek, şu an öğrencilerimizi burada spor yaparken ve başarı kazanırken Bursa kazanacak, Türkiye kazanacak" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl deneme sınavlarını da üstlendiğini kaydeden Gülsar, "Çocuklardan para almadan bu denemelerin yapılması çok önemli. Ayrıca sene başında ihtiyacı olan tüm öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. Bursa'da birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Kimse kimseye yok demiyor. Yeter ki makul ve mantıklı çalışmayla gidelim. Bursa, çok önü açık bir kent" şeklinde konuştu.

 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.03.18 11:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A