Milli Eğitim Bakanı'ndan SBS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı'ndan SBS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın iptali için açılan davaya ilişkin açıklama yaptı.

2013.07.17 13:50 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:50 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Milli Eğitim Bakanı'ndan SBS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) iptali için açılan davaya ilişkin, "SBS ile ilgili sorun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 saat içinde çözümlendi. Dolayısıyla sorun bizce yok" dedi.

Bakan Avcı, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve temel atma törenine katılmak üzere, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterle Sinop'a geldi.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret eden Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmada, Sinop'ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sinop'un Milli Eğitim göstergeleri bakımından Türkiye ortalamasıyla kıyaslandığında iyi durumda olduğunu anlatan Avcı, Sinop'un çok ciddi bir iç turizm potansiyeli olduğunu vurguladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Avcı, bir gazetecinin, "CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ağan Ayaydın'ın 8 Haziran 2013'teki SBS'nin iptali ve tercihlerle ilgili süreçte yürütmenin durdurulması talebiyle idare mahkemesine dava açmasıyla ilgili" sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"SBS ile ilgili sorun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 saat içinde çözümlendi. Dolayısıyla sorun bizce yok. Zaten madem böyle bir başvuru var, bunun sonucunu da bekleyelim ama tereddüde mahal yok, orda bir sorun yok."

Bakan Avcı'ya ziyarette Vali Köşger tarafından Sinop'a özgü kotra maketi hediye edildi.

Avcı daha sonra Sakarya Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, yol üzerinde gördüğü çocukları sevdi.

AK Parti Sinop İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Avcı'ya burada AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak tarafından kotra maketi hediye edildi. Ziyarette, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy da hazır bulundu.

 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2013.07.17 13:50 - Son Güncellenme: 2013.07.17 13:50 - HABER MERKEZİ
A