Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, Bursa Tophane MTAL'yi ziyaret etti

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, Bursa Tophane MTAL'yi ziyaret etti

MİLLİ Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Bursa'da 153 yıllık Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyarette Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Tüm Saatçi ve İşadamları Derneği (TÜSAD) Başkanı Hayrettin Akpınar ve vakıf yetkilisi iş insanları da yer aldı.

2021.05.30 11:30 - Son Güncellenme: 2021.05.30 11:31 - Bursa Bölge
A
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, Bursa Tophane MTAL'yi ziyaret etti

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, tarihi okulda bir araya geldiği Tüm Saatçi ve İşadamları Derneği (TÜSAD) temsilcileriyle birlikte Türkiye'de ilk kez Tophane MTAL'de açılan istidam garantili mikromekanik dalının atölyelerinde incelemelerde bulundu. MEB ile TÜSAD arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında açılan mikromekanik dalını ülkemizin gelişmiş dünya ile rekabet edebilmesine imkân sağlayan mesleklerden biri olarak değerlendiren Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer şunları söyledi: "2023 eğitim vizyonu çerçevesinde sektörün talep ettiği yetkinliklere uygun olarak geliştirilen ve bu kapsamda nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenen mikromekanik dalı stratejik bir öneme sahip. Ülkemiz hem saatçilik alanında nitelikli iş gücüne kavuşacak hem de dünyada hızlı bir yükselme trendinde olan stratejik öneme haiz mikromekanik dalında yetkin ve üstün becerilere sahip bireyler yetiştirilecek. Bursa'da açılan mikromekanik dalı, okul ile sektör arasında kurulan işbirliklerinin en güzel örneklerinden biri. Okul ile sektör arasında kurulan iş birliklerini çok önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

BURSA'YA 4 AR-GE MERKEZİ

Tophane MTAL'nin AR-GE merkezi açılışına da katılan ve merkezde yürütülen projeler hakkında bilgi alan Mahmut Özer; "Bursa'da Tophane, Hamidiye, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği ve Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz AR-GE merkezleri olarak belirlendi. Ar-Ge merkezlerimizin 2021 proje başvuru değerlendirmelerinin sonuçlanmasının ardından Bursa'daki AR-GE merkezlerimizin projeleri kabul edildi ve projelere 5 milyon 856 bin lira finansman desteği sağlandı. Bu başarıların elde edilmesinde katkılarından dolayı Valimiz Yakup Canbolat'a, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza, hayırseverlerimize, paydaşlarımıza ve sektör temsilcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bursa'da bu süreçleri başarı ile yürüten Bursa İl Millî Eğitim Müdürümüz Sabahattin Dülger ve çalışma arkadaşlarını başarılarından dolayı kutluyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.30 11:30 - Son Güncellenme: 2021.05.30 11:31 - Ali Yaşar
A