Milli Alpagutlardan büyük başarı

Milli Alpagutlardan büyük başarı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşen 2'nci Dünya Alpagut Şampiyonası'nda Alpagut Türkiye Milli Takımı takım halinde dünya ikinciliğini elde etmeyi başardı.

2019.11.28 16:14 - Son Güncellenme: 2019.11.28 16:16 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Milli Alpagutlardan büyük başarı

Kardeş ülke Azerbaycan'da düzenlenen organizasyona 24 ülke katıldı. Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Cemal Ersoy, Azerilerle birlikte 'iki millet, tek devlet' statüsünde olduklarını ifade etti.

TÜRKLERİN SPORU

Konuşmasındaki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Ne Mutlu, Türküm Diyene' veciz sözleri büyük alkış alan Ersoy, " Metehan'dan bugüne atalarımızın yapmakta olduğu spor maalesef yerleşik düzende olmadığımız için Japonya, Güney Kore ve diğer ülkelerde karate, taekwando ve judo diye adlandırılan sporlarla kimlik bulmuştur. Artık atalarımızdan bizlere yadigar kalan sporumuzu tüm dünyaya duyurma vakti gelmiştir" diye konuştu.



YABANCILAR TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Alpagut sayesinde Türklerin de dünyada bir sporunun olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Başkan Cemal Ersoy, "Salonlara girildiği zaman diğer ülke bayraklarına değil Türk bayrağına selam verdiğimiz, Türkçe konuştuğumuz, dünyadan katılan diğer ülke sporcularına da Türkçe ve örf, anane ve adetlerini öğrettiğimiz bir organizasyon oluştu" dedi.



3'NCÜ ŞAMPİYONA BURSA'DA

Alpagutun bir spordan öte yaşam biçimini olduğunu kaydeden Cemal Ersoy, "Bu savaş sanatı ile devlet, millet ve büyüğe saygı ve sevginin aşılanacağı gençlerimiz, bireysel özgüven, sağlıklı beden, emeklerinin karşılığını bulma, başta Turan coğrafyası olmak üzere dünyayı tanıma gibi pek çok kültürel mirasa ulaşacak" diye konuştu. Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Cemal Ersoy, 2020 yılının kasım ayında düzenlenecek 3'üncü Dünya Alpagut Şampiyonası'nın Bursa'da gerçekleştirileceğini müjdeledi.
 

Milli Alpagutlardan büyük başarı

İLGİLİ GALERİ

Milli Alpagutlardan büyük başarı

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2019.11.28 16:14 - Son Güncellenme: 2019.11.28 16:16 - HABER MERKEZİ
A