'Milleti aptal yerine koymak olmaz'
Bayraktar, Keçiören Belediyesi Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi Bin 600 konutluk Vadi Kent Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, projeyle ilk etapta 450 sosyal konutun yapımını başlattıklarını, konutların 12-18 ayda hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
2013.07.25 21:48 - Son Güncellenme: 2013.07.25 21:48 - Güncel - HABER MERKEZİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, muhalefetin kentsel dönüşüme yönelik eleştirilerine ilişkin, "Hayatı boyunca çivi çakmamış, ömrü boyunca taş üstüne taş koymamış, bu ülkede, bu vatanda dikili ağacı olmayan siyasi kesim kalkıyor konuşuyor. Yani adama insaf derler. Bir şey yapamıyorsan bari haklı eleştiride bulun. Eleştirilerden istifade edelim. Yapılan her hayırlı şeye karşı çıkmak, bu milleti aptal yerine koymak olmaz" dedi.
Bayraktar, Keçiören Belediyesi Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi Bin 600 konutluk Vadi Kent Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, projeyle ilk etapta 450 sosyal konutun yapımını başlattıklarını, konutların 12-18 ayda hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
Amaçlarının tüm Türkiye'nin pırıl pırıl evlere, yeşil alanlara, modern hayatın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yerleşim birimlerine kavuşması olduğunu dile getiren Bayraktar, insanların hayat kalitesini artırmak için uğraştıklarını ifade etti.
Bayraktar, Marmara ve Van depremlerini hatırlatarak, "Türkiye'de salaş, kaçak yapıların, depreme ve afete dayanıksız yapıların, deprem aksı üzerindeki yapıların mutlaka dönüştürülmesi lazım" değerlendirmesini yaptı.
Çıkardıkları yasayla kentsel dönüşüm seferberliği başlattıklarını vurgulayan Bayraktar, "Muhalefet hemen eleştirmeye başladı. 'Rantsal dönüşüm yapacaksınız. Bu rantsal dönüşümdür, olmaz' diye" şeklinde konuştu.
Amaçlarının vatandaşın mutluluğu, refahı ve hayır duasını almak olduğunu belirten Bayraktar, şöyle devam etti:
"Hayatı boyunca çivi çakmamış, ömrü boyunca taş üstüne taş koymamış, bu ülkede, bu vatanda dikili ağacı olmayan siyasi kesim kalkıyor konuşuyor. Yani adama insaf derler. Bir şey yapamıyorsan bari haklı eleştiride bulun. Eleştirilerden istifade edelim. Yapılan her hayırlı şeye karşı çıkmak, bu milleti aptal yerine koymak olmaz. Türkiye görüyor. Bu millet her şeyi görüyor. Öyle kolay değil, gelişmekte olan bir ülkede 7 sefer sandık önüne gelecek, 7'sinde de şampiyon olacaksın. Her seçimde oyunu artıracaksın. Diyoruz ki kıskanmayın, haksız yere eleştirmeyin, çamur atmayın. Siz de çalışın. Bu millet ferasetlidir, vefakardır, çalışanı bilir. Siz çalışın size de oy verir."
UFAK TEFEK DEDİKODULARA TAKILIP KALMAYACAĞIZ
Dönüşüm kapsamında 5 Ekim'de ilk kez Esenler'de temel attıklarını hatırlatan Bayraktar, 17 ya da 24 Ağustos'ta da Bursa'da büyük bir temel atma ve yenileme hareketini, salaş evlerin yıkımını başlatacaklarını bildirdi.
Bugüne kadar 50 binin üzerinde salaş evin dönüşümü başlattıklarını dile getiren Bayraktar, yıl sonuna kadar 200 bin, 2014'ün sonuna kadar 400 bin, 20 yılda 6,5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti.
Kentsel dönüşümde vatandaşın desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade eden Bayraktar, "Ufak tefek dedikodulara, ufak tefek problemlere takılıp kalmayacağız, problemler olacak. Dünya hiçbir zaman süt liman olmadı" ifadesini kullandı.
HİÇ KİMSE BUNU ENGELLEYEMEYECEK
Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi gerektiğine işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:
"Türkiye mayıs ayında pik yaptı, IMF'ye olan borcumuzu kestik. Üçüncü boğaz köprüsünün temelini attık, İstanbul'da dünyanın en büyük üçüncü havalimanının temelini attık. Büyük gelişmelerin olduğu ayda hemen bir Gezi Parkı meselesini çıkardılar. Neydi? 4 tane ağacın taşınması. Çevrecilikte bizimle aşık atacak hiçbir devlet yok. Biz kendi imkanlarımız ölçüsünde ağaç dikmede, park yapmada, yeşillendirmede, çevrecilikte, atık suların arıtılmasında, çöplerin toplanmasında, imha edilmesinde, çevrecilikte dünyayla yarışıyoruz. Eski yönetimlerle mukayese edilemeyecek kadar çok iş yapıyoruz şu anda. Bu bakımdan yaptıkları Türkiye'nin huzura kavuşmasının tekerine çomak sokmaktır. Yaptıkları, Türkiye'nin dünya milletleri, devletleri arasında en üst seviyede olan, rol biçen ve dünyadaki verilen kararlarda ana unsur olan bir devlet olmasını engellemektir. Hiç kimse bunu engelleyemeyecek. Biz bu milletle beraber oldukça, bütünleştikçe, biz dünyaya verdiği büyük fotoğrafı gördükçe Türkiye Allah'ın izniyle yoluna devam edecek. Bu bakımdan bizim dayanağımız önce Allah, sonra millettir. Milletin duasına talibiz."
AK Partili belediyelerin çalıştığını belirten Bayraktar, "Önümüzdeki mart seçimlerinde inşallah çok daha büyük başarı elde edeceğiz ve Türkiye'nin beklediği kalkınmayı, gelişmeyi, mutluluğu, refahı yakalayacağız" dedi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da projenin Keçiören'in hayallerinden birisi olduğunu belirterek, "Bu bölgede değişimi ve büyük gelişmeyi hep beraber göreceğiz" diye konuştu.
Projeyle ilgili bilgi veren Ak, 1 milyon 73 bin metrekarelik dönüşüm alanında daha önce bin 750 gecekondu bulunduğunu, bunların yerine 5 bin 600 konutun inşa edileceğini söyledi.
Ak, birçok unsuruyla sosyal konut mantığının dışına çıkan bir projeyi gerçeleştireceklerini de kaydetti. Temel atma töreninin ardından vatandaşlarla sohbet eden Bayraktar, Keçiören Belediyesinin iftar programına ise katılmadı.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
01:53
-
01:18
-
01:36
-
01:23
-
01:46
En Çok Okunanlar
- BURULAŞ duyurdu: Saat sınırlaması olmadan...
- Bursa'da zincirleme kayak kazasında 3 kişi...
- Bursa cumartesi sabahına trafikle uyandı!
- Bursa'nın oto devi Renault için şaşırtan...
- İspanya'da telesiyej kazası: 17'si ağır 30...
- Bursa'da evinde rahatsızlandı, hastanede...
- Sosyal medya fenomeni tutuklandı: 100...
- Ünlü şampuan markasında bakteri tehlikesi!
- Bursa'da polis memuru trafik kazasında...
- Bursa'da Orhaneli yolunu kullanacaklar...
- Bursa'nın İncisi Turizm kapılarını açtı!
- Şener Şen'in dublörü hayatını kaybetti
- Bursa'da BESAŞ'ın Orhangazi'deki ilk satış...
- Usta oyuncu annesini kaybetti!
- Bursalılar, Çalı-Gürsu Metro Hattı...