Migros'tan açıklama geldi

Migros'tan açıklama geldi

FT'de bugün yer alan ABD'li perakende devi Walmart'ın Migros'la ilgilendiği haberlerine açıklama geldi.

2012.12.13 16:47 - Son Güncellenme: 2012.12.13 16:47 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Migros'tan açıklama geldi

Financial Times'da bugün yer alan ABD'li WalMart'ın Migros ile ilgilendiği haberleri sonrasında Migros'tan İMKB'ye açıklama geldiHalka açık bir Şirket olan Migros Ticaret A.Ş.("Migros")'nin hisselerinin %80,51'i ana ortağımız MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş. aracılığıyla bir özel girişim sermayesi şirketi niteliğinde olan BC Partners'ın kontrolündeki fonların elinde bulunmaktadır.

Türk perakende gıda sektöründe öncü ve alanında tecrübeli bir şirket olan Migros'un, bu nitelikleri itibarıyla ulusal ve uluslararası perakende piyasasının önde gelen kuruluşları tarafından takip edilmesi doğaldır.

BC Partners bir özel girişim sermayesi Şirketi olarak, faaliyetlerinin olağan akışı kapsamında Migros da dahil olmak üzere mevcut tüm yatırımları için değişik alternatifleri periyodik olarak değerlendirmekte olduğundan, bu görüşme ve değerlendirmeler bazı spekülasyonlara yol açabilmektedir. Hali hazırdaki görüşmeler BC Partners'ın olağan iş akışı çerçevesindedir.

Migros, bu konuyla ilgili gelecekte özel bir durum ortaya çıktığında gerekli açıklamayı ivedikle yapacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını  bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Haberler sonrasında açılış ile birlikte yüzde 19 değer kazanan Migros (MGROS) hisseleri, gün içinde 26 TL'ye kadar çıktı. Günün ikinci yarısında kar satışlarının etkisi ile yüzde 1 gerileyen hisseler İMKB'ye yapılan açıklama sonrasında yüzde 0.22 primli hisse değeri ise22.65 seviyesinde.
 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.12.13 16:47 - Son Güncellenme: 2012.12.13 16:47 - HABER MERKEZİ
A