Microsoft da akıllı saat yapıyor

Microsoft da akıllı saat yapıyor

Apple, Google ve Samsung'un ardından Microsoft da akıllı saat kervanına katılıyor. Üstelik bu Microsoft'un ilk denemesi değil

2013.04.15 09:09 - Son Güncellenme: 2013.04.15 09:10 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Microsoft da akıllı saat yapıyor

Bugüne kadar akıllı saat ile ilgili resmi açıklama yapan tek firma Samsung. Ancak bu pazarın gelecekteki oyuncuları şimdiden belli ve bunların her biri dev oyuncular. Google Glass giyilebilir teknoloji için son derece iyi bir örnek ancak bu pazarın asıl kırılma noktası akıllı saat olacak gibi.
The Wall Street Journal (WSJ) bu haftanın ilk büyük haberini ortaya çıkardı. İsimsiz bir tedarik zinciri kaynağından aldıkları bilgiye göre, Microsoft Asyalı tedarikçilere akıllı saat için bileşenleri göndermelerini istedi. Eğer haber doğruysa, Microsoft da Apple, Google ve Samsung'un yanı sıra akıllı saat pazarında yer alacak. Hatırlayacağınız gibi dün Apple'ın akıllı saat planları ile ilgili büyük bir ipucu yakalamıştık.

Bu proje Microsoft'un ilk akıllı saat girişimi olmayacak. 2004′te SPOT isimli, Windows Messenger destekli, haber başlıklarını ve hava durumunu görebilen bir cihaz geliştirilmişti. Cihazın üretimi 2008 yılında durduruldu. İlginçtir ki, Microsoft araştırmacılarından Bill Buxton, geçtiğimiz ay akıllı saatlerin 37 yılı konulu uzun bir konuşma yaptı, bu pazara dönüşün ayak sesleri olabilir.

IDC'nin bilgisayar satışlarının düşeceği hakkındaki öngörüleri herkes tarafından kabul görüyor. Öyle ki Microsoft PC dışındaki segmentlere dört elle sarılmaya başladı. Önce Windows 8′i 7 inç tabletlerle uyumlu hale getirdiler ardıdnan 7 inç Surface ve Xbox tablet üzerinde çalışmaya başladılar. Akıllı saati de geleceğin büyük pazarlarında yer almak için bir fırsat olarak görüyor olmaları olası.

Microsoft söylentiler ile ilgili yorum yapmayı reddetti. Ama artık bu yıl içerisinde en az iki akıllı saat göreceğimiz kesin diyebiliriz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.04.15 09:09 - Son Güncellenme: 2013.04.15 09:10 - HABER MERKEZİ
A