MHP özerklik önerisine sert çıktı

MHP özerklik önerisine sert çıktı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türkiye'den kum tanesinin dahi koparılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

2013.05.02 14:32 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:32 - Siyaset
A
MHP özerklik önerisine sert çıktı


Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin bölünmez bir bütün olduğunu belirterek, üniter devlet yapısından ne pahasına olursa olsun taviz verilmeyeceğini belirtti.

Açıklamasında, "Kanımızla canımızla vatanlaştırdığımız, emeğimizle alın terimizle kazanıp verdiğimiz vergilerimizle kalkınmasına katkı sağladığımız Türk vatanından kum tanesinin koparılmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadesine yer veren Çetin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Özerklik çekilmenin koşulu değil, bizim mücadelemizin gerekçesidir. Bizim önerimiz, BDP olarak özerkliktir" sözlerini eleştirdi.

Hükümetin terör örgütü PKK'yı Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi durumuna getirdiğini savunan Çetin, Kürt kökenli olup "Ben şerefli Türk milletinin mensubuyum, bununla da gurur duyuyorum" diyenlerin ses vermesini istedi.

YANILDIKLARINI ANLAYACAKLAR

Çetin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bölücüler, Türk devletinin yasama, yürütme ve yargı organlarının sessizliğinde cesaret alarak ötüyorlarsa yanıldıklarını anlayacaklar. Türk milleti birliğinin ve dirliğinin bozulmasına müsaade etmeyecektir. Unla şekerle makarnayla avutmayla üretmeden tüketme sarhoşluğuyla oyalama oyunlarının artık geçerliliği yoktur.

Türk milleti, 'Milli birlik ve dayanışmamızı, zinde ve canlı olarak oylarımızla seçim sandığında göstereceğiz' diyor. Bu ses, milliyetçi-ülkücü hareketin önderliğinde, bölücülere, emperyalist güçlerin taşeronlarına seçim sandığında şamar olarak vurulacaktır."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.02 14:32 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:32 - boş7
A