MHP'li vekil 'ayrıcalık' teklifini böyle savundu

MHP'li vekil 'ayrıcalık' teklifini böyle savundu

Meclis'te 4 partinin uzlaşma sağladığı milletvekillerine bir dizi ayrıcalık tanıyan yasa teklifi tepki topladı. Vekillerin bazıları imzaları olmasına karşın teklifi eleştirdi, çoğunluğu ise savundu...

2013.05.09 06:49 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:50 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
MHP'li vekil 'ayrıcalık' teklifini böyle savundu

Hemen her konuda birbirlerine ağır eleştirileri yönelten ve neredeyse hiçbir konuda uzlaşamayan 4 partinin, milletvekilleriyle ilgili yasa teklifi üzerinde anlaşması tartışma yarattı. TBMM'de grubu bulunan 4 partinin Grup Başkanvekillerinin imzasıyla önceki gün Meclis Başkanlığı'na sunulan, pasaporttan, trafiğe, kamu tesislerinden yararlanmadan, silah ruhsatına kadar pek çok konuda mevcut ve eski vekillere yeni imtiyazlar tanıyan yasa teklifi dün siyaset gündeminin ana başlıkları arasında yer aldı. Vekillerin bazıları teklifi savundu, bazıları ise eleştirdi.


'Biraz hızlı gittik'

'Ayrıcalık' teklifi ya da VIP yasa olarak anılan teklife en çarpıcı savunmayı ise MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri yaptı. Milletvekillerinin farklı statüde olmaları dolayısıyla onlara bazı farklılıkların sağlanmasının doğal karşılanması gereken bir husus olduğuna vurgu yapan Yeniçeri, bu görüşünü bir de başından geçen bir olayla örnekledi: "Kütahya'ya gidiyorduk, araç biraz hızlı gidiyordu, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu 'radara yakalandınız' dedi. Şoför 'araçta milletvekili var' dedi. Polis, emir komuta içerisinde 'ruhsat, ehliyet' dedi, biz de bu tavrından rencide olduk. Bize daha kibar davranabilirdi."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 06:49 - Son Güncellenme: 2013.05.09 06:50 - HABER MERKEZİ
A