MHP'li Akçay: Kapı açıksa bacadan girilmeye çalışılmaz

MHP'li Akçay: Kapı açıksa bacadan girilmeye çalışılmaz

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti'nin dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Kapı açıksa bacadan girilmeye çalışılmaz." dedi.

2016.04.13 18:45 - Son Güncellenme: 2016.04.13 18:46 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
MHP'li Akçay: Kapı açıksa bacadan girilmeye  çalışılmaz

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Meclis'te gazetecilerin, Ak Parti'nin dokunulmazlıklarla  ilgili Anayasa değişikliği teklifine destek verip vermeyeceklerine ilişkin  sorusunu yanıtladı."Kapı açıksa bacadan girilmeye çalışılmaz" diyen Akçay, MHP'nin geçen  hafta AK Parti ve CHP'ye 4 ayrı öneri sunduğunu; mevcut Anayasa ve İçtüzük  hükümleriyle dokunulmazlıklarla ilgili dosyaların Genel Kuruldan  geçirilebileceğini, MHP'nin her türlü desteği vereceğini ifade ettiklerini  anımsattı.Akçay, "AK Parti'nin anayasa teklifi, konuyu gerçek bağlamından  koparma ve teröre destek veren bir kısım HDP'li milletvekillerin perdeleme  gayretidir" görüşünü öne sürdü."Diyelim ki bu Anayasa değişikliği çıktı, hemen ertesi günü benzeri  dokunulmazlık fezlekesi geldiğinde TBMM ne yapacak? Tekrar bir anayasa  değişikliğine mi gidecek? Yine sümen altına mı gidecek, yine yıllarca bekleyecek  mi?" sorularını yönelten Akçay, "AK Parti'nin fireleri de olacaktır. Böyle bir  değişiklik geçmezse bunu referandum konusu yapmacaklarını ifade ettiler. Buradan  da çok gönüllü olmadıkları ayan beyan ortada." diye konuştu.

  Akçay, şunları kaydetti:"AKP terörle, teröristle, gerçek, samimi mücadele yapmak istiyorsa  öncelikle MHP'nin ortaya koyduğu, Anayasa'nın 14, 76 ve 83. maddeleri ile  İçtüzükte açık olan hükümleri işletmemiz gerekir. Bu aynı zamanda Meclis'in  terörle mücadelede irade koymasına da olanak verecektir. Öncelikle MHP'nin son  derece açık, tutarlı, net, hiçbir Anayasa, İçtüzük, kanun değişikliği  gerektirmeyen, Meclis'in normal işleyişi halinde çok rahatlıkla uygulamaya  konulabilecek önerilerini tartışmamız gerekir. Zaman geçmiş değil. Biz hala MHP  olarak bu önerilerimizin makul, mantıklı şekilde kabul edileceğini öngörüyoruz."

ÜSLUP TARTIŞMASI...

  Akçay, siyasette üslup tartışmalarıyla ilgili, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun  sözlerine tepki gösterilirken ölçüsüz tepki gösterildiği kanaatindeyim. Muammer  Güler'in sözlerine 'gık' denmeyecek, tepki gösterilmeyecek... Sonrasında gelen bu  tepkileri de çok sağlıklı bulmuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, en az 26 yıldır  tanıdığım meslektaşımdır. Üslubunun gayet düzgün ve ahlaklı olduğuna tanıklık  eden bir şahıs olarak bunu açıkça ifade etmekte fayda görürüm."  değerlendirmesinde bulundu. Bir gazetecinin "CHP Genel Başkan Yardımcısının, Türk askeriniİsrail  askerine benzeten açıklaması oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna  Erkan Akçay, "Kınarım, reddederim. Hiç kimse, hiçbir gerekçeyle askerimizi  polisimizi yabancı güçlerle mukayese edemez. Türk askeri dünyanın en onurlu en  asil askeridir. Mukayese kabul etmeyiz." karşılığını verdi.

  

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2016.04.13 18:45 - Son Güncellenme: 2016.04.13 18:46 - HABER MERKEZİ
A