MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan DEM Parti'ye cevap

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan DEM Parti'ye cevap

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi hedef alan DEM Parti'ye cevap verdi.

2024.01.17 10:07 - Son Güncellenme: 2024.01.26 10:52 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan DEM Parti'ye cevap

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Meclis Grup Toplantısında söylediklerine MHP'den cevap geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın yaptığı açıklama şöyle;

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli bu hafta gerçekleştirdiği grup toplantısında Türk milletinin vicdanının sesi olmuş, eli kanlı terör örgütünün siyasi şubesi DEM'in TBMM çatısı altında yeri olmadığını söylemiştir.

Milletin kürsüsünde cani başına özgürlük isteyecek kadar alçalan terörizmin sözcüleri, TBMM çatısı altında bebek katili PKK cellatlarının sözcülüğünü yapan alçaklar, her zaman olduğu gibi hadlerini aşmışlar, sinsi bir hamasetle barış ve demokrasi kavramlarını istismar ederek terör örgütünün çığırtkanlığına soyunmuşlardır.

Dünyanın hiçbir ülkesinin meclisinde, hiçbir demokratik düzende millete kurşun sıkanların ve millete kurşun sıkan teröristlerin sözcülüğünü yapanların yeri olması düşünülemez.

Şunu herkes bilmelidir ki; Türk milletinin birliğine ve vatanın bütünlüğüne göz diken bölücü terör örgütünün ayakçılığını yapanların da TBMM çatısı altında elbette yeri yoktur ve olmayacaktır.

TBMM kürsüsü dilini silah gibi kullanıp aziz Türk milletine kinini kusan etnik bölücülerin terör örgütünün taleplerini sıralayacağı bir yer değildir. TBMM kürsüsü kahraman Türk askerine "siviller katlediliyor" diyerek iftira atan alçakların Türk ordusuna kin kusacağı bir yer de değildir.

Ayrıca Anayasamıza göre Resmi dilimiz Türkçe'dir. Bu hüküm değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükümlerden biridir.

Bu bağlamda TBMM İç Tüzüğüne göre TBMM'nin  çalışma dili de doğal olarak Türkçe'dir. TBMM çatısı altında başka bir dil konuşmak milletin meclisini provoke etmeyi amaçlayan bir bölücülüktür. Ve bölücü provokatörlerin aziz milletimizin meclisinde elbette yeri olmayacaktır.

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi "DEM'cilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunmaları adalet ve hukuk garebeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır." Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu ayıptan en ivedi şekilde kurtulmalıdır.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.01.17 10:07 - Son Güncellenme: 2024.01.26 10:52 - HABER MERKEZİ
A