"Mezarların bir arada olması..."

"Mezarların bir arada olması..."

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Lice'deki PKK mezarlığı ile ilgili,, "Mezarların bir arada olması, oradaki acının paylaşılması doğru bir iştir. Buna saygı duyulur. Bedeli ne ise biz ödemeye hazırız. Bize bedel ödetmek isteyenler mezarlıklarımıza bakabilirler tabii ki" ifadelerini kullandı.

2013.07.17 17:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:03 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Mezarların bir arada olması..."

 

Demirtaş, Beyoğlu'na bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BDP lideri, "Orada 170 PKK'lının cenazesi bir yere toplanmış. 170 PKK'li dağda taşta rastgele defnedilmişti. Bu mudur ayıp olan yoksa hepsini bir yere toplanıp düzgün bir şeklide inançlarına, geleneklerine uygun olarak birlikte defnedilmesi midir uygun olan. Bir de bunlar kendine 'müslümanım' diyorlar. Öldürdüğünüz gerillaları dağda taşta açıkta bırakıyorsunuz insanlar defnediyorlar. Şimdi aileler topluyor bu cenazeleri bir mezarlık oluşturuyorlar. Devletimiz bu konuda bir hassasiyet oluşturuyormuş. Ben böyle bir hassasiyeti tanımıyorum. Orada asıl olan halkın hassasiyetidir. Ölen insanların yakınlarının hassasiyetidir. Doğru bir iş yapmışlardır. Mezarların bir arada olması, oradaki acının paylaşılması doğru bir iştir. Kim buna hangi gerekçe ile karşı çıkıyor anlamış değiliz. Cenazeler bir arada olunca daha mı korkunç görünüyor devlete. Cenazelerden, mezarlardan mı korkuyorsunuz. Böyle bir hassasiyeti tanımıyoruz. Mümkün olan her yerde bu yapılmalıdır. Dağınık yerde olan, kurda kuşa yem edilmek üzere dağa bırakılmış tüm cenazeler toplanıp bir mezarlığa defnedilir. Buna saygı duyulur. Bedeli ne ise biz ödemeye hazırız. Bize bedel ödetmek isteyenler mezarlıklarımıza bakabilirler tabii ki" diye konuştu.

"AKP HÜKÜMETİ ÜZERİNDE DARBE TEHDİDİ YOKTUR"

AK Parti'ye karşı güçlü bir halk muhalefeti oluştuğunu söyleyen Demirtaş, "Hepimiz çok iyi biliyoruz ki AKP hükümeti üzerinde bir darbe tehdidi yoktur. Evet insanlar AKP hükümetine karşıdır. Bu da insanların en doğal hakkıdır. Ama ne yazık İnsanlar hükümeti düşürme suçlamasıyla gözaltına alınıyorlar. AKP'nin medyası yargısı polisi tarafından darbeci olarak suçlanıyor. Kimlerin darbeci olduğu biliniyor. Bizim muhalefet olarak en doğal hakkımız AKP hükümetinin dönüşmesini değişmesini sağlamak eğer değişmiyorsa hükümeti düşürmektir" dedi.

''AKP ELİYLE KURULMUŞ YARGI EN BÜYÜK BASKI GÜCÜDÜR''

Türkiye'de demokratikleşmenin önündeki en büyük engelin yargı olduğunu savunan Demirtaş, "AKP eliyle kurulmuş yargı en büyük baskıcı gücüdür. Yargı gücünü kimse kullanarak halkın çocuklarına bunları yapamaz. Toplum bu kadar özgürlük için ayaktayken vicdanı olan hukukçuların susması bütün hukukçuları zan altında bırakır. Katillerin tecavüzcülerin serbest kaldığı, 13 yaşındaki çocukların slogan attı diye tutuklanıyorsa hepiniz suçlusunuz. Yargı şu anda hukuk cinayeti işliyor. Vicdanı olan bütün yargıçların sesini yükseltmesini istiyoruz" diye konuştu.

''SEÇİM BARAJI ER GEÇ KALKACAK''

Demirtaş seçim barajı konusunda da değerlendirmelerde bulunarak, "Hükümet içinde barajla ilgili bir tartışma olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemde Parlamentoya gelir mi hep birlikte göreceğiz. CHP'nin bu konuda bir teklifi var. Başbakan kendisine güveniyorsa barajı kaldırmalıdır. Demokratik siyasetin önünün açılması için seçim barajının kalkması lazım. Er geç kalkacak. Belki bu başbakan yapmayacak ama bu ülkenin muhalefeti bir gün iktidar olduğuna hep birlikte bu barajı yıkacağız. AKP'ye güvenerek kimse gelecek hesabı yapmasın. Mücadelesine, öz gücüne güvenerek herkes gelecek programını yapmalıdır. Biz barajı her halükarda aşmayı planlayacağız. Bize somut olarak hükümetin ilettiği bir program yoktur seçim barajının kaldırılacağına ya da düşürüleceğine dair" ifadelerini kullandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 17:03 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:03 - HABER MERKEZİ
A