MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE MÜJDE!

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE MÜJDE!

Mevsimlik tarım işçilerine Bursa Valiliği'nden destek geldi. Harput, "Önceki yıllarda yaşanan sıkıntıların tekrar yaşamaması için başbakanlık bir genelge yayımladı. Bu genelge doğrultusunda işçilerin asgari ihtiyaçları karşılanacak" dedi.

2011.04.14 20:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE MÜJDE!

Bursa'ya yılda ortalama 6 bin mevsimlik tarım işçisinin geldiğini belirten Vali Şahabettin Harput, "Önceki yıllarda yaşanan sıkıntıların tekrar yaşamaması için başbakanlık bir genelge yayımladı. Bu genelge doğrultusunda işçilerin asgari ihtiyaçları karşılanacak. Valilik olarak Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, jandarma ve ilgili diğer kurumlardan oluşan bir komisyon kurduk" dedi.
Bölge halkı ile bir sıkıntı yaşamadan mevsimlik tarım işçilerinin çalışabilmeleri için gereken tedbirleri belirlediklerini söyleyen Harput, "Karacabey'e 491, Mustafa Kemalpaşa'ya 332, Yenişehir'e 380 barınma çadırı kurulması konusunda karar aldık. İşçilerin kalacağı çadırların haricinde hela, duş, sosyal hizmetler, kurs, ibadet çadırları da olacak. Bunların yanı sıra çocuk parkı, çamaşır ve bulaşık yıkama, yemek çadırları kurulacak. Okuyan çocuklarımızın yatılı veya taşıma sistemi ile diğer okullarda eğitim görmeleri sağlanacak. Sağlık hizmetleri de verilecek. Bunun için Karacabey'e 800 bin TL, Mustafa Kemalpaşa'ya 755 bin TL, Yenişehir'e 763 bin TL ödenek gönderildi." diye konuştu.
Harput, yeni hasat mevsiminin verimli ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.04.14 20:06 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A