Metiner, cemevi haberlerine kızdı

Metiner, cemevi haberlerine kızdı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, katıldığı canlı yayında 'cemevleri terör merkezi' deyince birçok kesimden tepki geldi. Konuyla ilgili olarak Metiner partisinin bugünkü grup toplantısı sırasında "Cemevleri terör yuvası" gibi başlıklarla haber yapılmasına itiraz etti.

2013.10.08 14:21 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:21 - Siyaset
A
Metiner, cemevi haberlerine kızdı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner partisinin grup toplantısında,CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programındaki konuşmasının " Cemevleri terör yuvası" gibi başlıklarla haber yapılmasına itiraz etti.


Hülya Karabağlı'nın T24'te yer alan haberine göre, Cem evleri için böyle bir şey demeyeceğini söyleyen Metiner, "DHKP-C gibi bazı örgütlerin Cem evlerini kendi ideolojileri doğrultusunda terör yuvasına dönüştürmeye çalıştıklarını, Cem evleri, bu terör örgütlerinin merkezi olmamalı. Alevi vatandaşlarımız, kardeşlerimiz böyle bir şeye izin vermemeli. Kamuoyunda, Cem evlerinin bu terör örgütleri tarafından terör yuvaları yapıldığına ilişkin algı var. Bunu ortadan kaldırmalılar" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

AK Parti Adıyaman Milletvkili Mehmet Metiner, dün akşam CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Ahmet Hakan'ın "cemevlerine ibadethane demiyorsunuz" sözlerine tepki gösteren Metiner "Bütün Aleviler dillendi bu süreçte, bu konuda bir fikir birliği yok. Cemevlerinin açılması yönünde engeller varsa kaldırırız" dedi.

Ahmet Hakan ibadethane denilmesinin gerektiğini söyleyerek belediyelerin yetkilerinden bahsetti. Alevilerle ilgili sorunları olmadığını söyleyen Metiner "bu meseleyi AK Parti oluşturmadı. Aleviler bu sorunun yaratıcısına söz etmezken, Yavuz Sultan Selim'in hesabını sordu." dedi.

Eski Marksist gelenekten gelen, Marksizm'in toplumda karşılığı olmadığını gören ve daha sonra Alevicilik yapan kişilerin bugün başlattıkları tartışmaların pek çok Alevi vatandaşı da rahatsız ettiğini söyleyen Metiner, "Biz bu iç tartışmalarla ilgili değiliz, herkes cemevlerini açsın. Ama bunu dayatma biçiminde sunuyor. Biz belediye ve hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Metiner, Ahmet Hakan'ın "adam, 'ben buraya cemevi yaptım, devlet de bunun ibadethane olduğunu söylesin' şeklindeki sözlerine ise geceye damgasını vuran ilginç bir itirazda bulundu. Metiner "Ama Dev-Sol'un merkezi de olmamalı cemevleri. Dev-Sol'un terör örgütlerinin de merkezi olmamalı" dedi. Ahmet Hakan'ın "varsa eğer sizin de polisiniz var, savcınız var" sözlerine ise Metiner "o zaman da ibadethanemize girdiler diyorlar. Gülsuyu'nda olanları gördük. Elinde kalaşnikoflarla geldiler." dedi.

Sosyal medyada tepki geldi

Mehmet Metiner'in sözleri sosyal medyada da büyük tepki topladı. Özellikle Twitter kullanıcıları büyük tepki göstererek Mehmet Metiner'e suç duyurusu yapacaklarını söyledi.

İşte atılan tweetlerden bazıları:

Seda Karakoyun ‏@KucukNine

Mehmet Metiner bilmiyor herhalde cem evlerimizin bir türlü inşaatı bitmiyor. Hele bitsin bakın siz daha neler yetiştireceğiz oralarda(!)

Alev Tezcan ‏@tezcanalev

Cem evleri terörist yuvası diyen Mehmet Metiner; Maraş'ı,Çorum'u,Madımak'ı,Roboski'yi,Reyhanlı'yı hangi Alevi yaptı?

Haluk Özkan ‏@halukozkan

"Cemevleri terör yuvasıdır" diyen Mehmet Metiner! Maraş,Sivas,Madımak,Rojova,Hatay, Daha hatırlatmamı ister misin?

foti benlisoy ‏@fotibenlisoy

Mehmet Metiner denince eskilerin kullandığı "şenaat" kelimesinden başka bir şey gelmiyor artık akla...

Volkan Ozyilmaz ‏@volkanozyilmaz

Mehmet Metiner kaş yapayım diyormuydu bilinmez ama göz çıkardığı kesin.


 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.10.08 14:21 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:21 - boş7
A