Metin Turan'ın annesi konuştu

Metin Turan'ın annesi konuştu

Mısır'da yaşanan iç karışıklıkların takibi sırasında sığındığı camide tutuklanan TRT Muhabiri Metin Turan'ın serbest kaldığı haberi İzmir'deki ailesini sevince boğarken, anne Fadime Turan, "Duyduk ki benim oğlumun başına çuval geçirmişler. Benim oğlum hayvan mı? diye konuştu.

2013.12.06 15:50 - Son Güncellenme: 2013.12.06 15:51 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Metin Turan'ın annesi konuştu


 

Mısır'da Rabia katliamı sonrasında meydana gelen protestoların takibi sırasında 17 Ağustos günü sığındığı el-Fetih Camisi'nde tutuklanan ve dört aydır gözaltında bulunan TRT Muhabiri Metin Turan'nın tahliye kararı İzmir'deki ailesi tarafından sevinçle karşılandı. Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye'nin Mısır Büyükelçiliği'nin devreye girmesi ile oğluyla en son Kurban Bayramı'ndan 10 gün önce Mısır'da görüştüğünü hatırlatan anne Fadime Turan (70) oğlunun serbest kaldığını haberlerden duyduğunu henüz yetkililer ile görüşmediğini belirtti. Çok zor günler geçirdiklerini söyleyen anne Fadime Turan, "Çok sevindim. Çok ağlıyor ve çok dua ediyordum. Camiden alıp götürmüşler herkesi. Oğlumu ziyaret için Mısır'a gittiğinde başına çuval geçirdiklerini duyduk. İnşallah doğru değildir. Benim oğlum hayvan mı ki başına çuval geçiriyorlar? Tam yıldır 22 yıldır Mısır'da yaşıyor. Dört çocuğu var. Yazık değil mi? Ben tekrar Mısır'a gidip oğlumu görmek istiyorum. Bunun için yetkililer yardım etsin" diye konuştu.

Metin Turan'nın yeğeni Enes Can da dayısı ile arasında çok özel bir bağ bulunduğunu aktardı. Dayısını çok özlediğini ve bir an olsun umutsuzluğa kapılmadığını anlatan Enes Can da, "Bu süreçte bizlere destek olan hükümetimize ve yetkililere teşekkür ediyoruz. Tek düşüncemiz bir an önce dayımın ailesine ve bizlere kavuşmasıdır" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.12.06 15:50 - Son Güncellenme: 2013.12.06 15:51 - HABER MERKEZİ
A