Meteoroloji uyardı! Bursa'da sıcaklıklar artacak

Meteoroloji uyardı! Bursa'da sıcaklıklar artacak

Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te hava sıcaklıklarının bugünden itibaren bir hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

2021.07.12 18:19 - Son Güncellenme: 2021.07.12 20:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Meteoroloji uyardı! Bursa'da sıcaklıklar artacak
04:17 Türkiye kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya! Peki, Bursa ne durumda? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Türkiye kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya! Peki, Bursa ne durumda? (ÖZEL HABER)

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde sıcaklıklar hafta sonuna kadar 4 ile 6 derece artacak.

Hissedilir derecede artış gösterecek sıcaklıklar, hafta sonu ise mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek.

Yağışın beklenmediği bu süreçte sıcak hava dalgasından dolayı özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların sıcak çarpması ve vücutta sıvı kaybına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

VALİLİK UYARDI!

Bursa Valiliği de uyarıda bulunarak vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Valilik mesajında, "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; önümüzdeki bir haftalık süreçte ilimizde sıcaklıkların artmaya devam ederek hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde,  hafta sonu ise 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği (Güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı vb.) gibi olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, yaşlı ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.12 18:19 - Son Güncellenme: 2021.07.12 20:33 - HABER MERKEZİ
A