Meteoroloji'den 'zirai don' uyarısı

Meteoroloji'den 'zirai don' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bölgelerden Ege, Marmara ve Akdeniz kıyıları için zirai don olayı uyarısında bulundu.

2016.01.18 17:11 - Son Güncellenme: 2016.01.18 17:11 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Meteoroloji'den 'zirai don' uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada; bu gece, yarın ve çarşamba gecesi Ege, Marmara ve Akdeniz kıyılarında zirai don olayının beklendiği belirtilerek söz konusu bölgelerde tarımsal faaliyet ve seracılıkla uğraşan üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle: "Bu gece, yarın ve çarşamba gecesi zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bölgelerimizden Ege kıyılarında hafif yer yer orta, Marmara kıyı kesiminde orta ve yer yer kuvvetli, Akdeniz kıyı kesiminde ise yarın gece (salıyı çarşambaya bağlayan gece) hafif zirai don olayı beklendiğinden bu bölgelerde tarımsal faaliyet ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" 

BİR UYARIDA DOĞU İÇİN

Meteoroloji, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan ve  Kars'ta kuvvetli rüzgar, şiddetli fırtına ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,  akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta güneyli  yönlerden kuvvetli rüzgar, şiddetli fırtına ve Iğdır hariç bölge genelinde kar  yağışının beklendiği bildirildi.  Meteorolojik uyarı doğrultusunda çığ,  bina çatılarından kar ve buz kütlesi düşmesi ve soba gazı zehirlenmesi risklerine  karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilen açıklamada, meydana  gelecek olumsuzlukların ivedilikle 112 Acil Çağrı merkezlerine bildirilmesi  gerektiği kaydedildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.01.18 17:11 - Son Güncellenme: 2016.01.18 17:11 - HABER MERKEZİ
A