Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürdüğü, Marmara'da bugün kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden fırtına şeklinde, Ege'de ise Perşembe günü sabah saatlerine kadar Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu(Poyraz), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı(Karayel) yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklendiğini açıkladı. İstanbul Anadolu yakasında ise kuvvetli yağışın beklendiği belirtildi

2012.01.11 10:01 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Antalya, Burdur, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Kocaeli ve İstanbul'un Anadolu yakasında kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; sabah saatlerinde Antalya, Burdur, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Kocaeli ve İstanbul Anadolu Yakasında kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesi kısıtlanması vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA VE EGE'DE BU GECE VE YARIN FIRTINA BEKLENİYOR. Marmara'da bugün kuzey ve kuzeydoğu(Poyraz) yönlerden fırtına şeklinde (6 ila 8 kuvvetinde, 60-75 km/saat), Ege'de fırtınanın Perşembe günü sabah saatlerine kadar Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu(Poyraz), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı(Karayel) yönlerden (6 ila 8 kuvvetinde, 60-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle denizcilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.01.11 10:01 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A