Meteoroloji'den buzlanma uyarısı

Meteoroloji'den buzlanma uyarısı

Bu sabah saatlerinde yurdun doğusunda görülecek yağışlara ilave olarak, gece saatlerinden itibaren batı kesimler Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

2013.02.21 15:34 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:34 - Güncel
A
Meteoroloji'den buzlanma uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, bu sabah saatlerinde yurdun doğusunda görülecek yağışlara ilave olarak gece saatlerinden itibaren batı kesimler, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek. Rüzgar, akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI-

Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine dikkat çeken meteoroloji uzmanları, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı. (10)

ANKARA: Az bulutlu ve açık öğleden sonra parçalı çok bulutlu. (9)

İZMİR: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu gece saatlerinden itibaren hafif yağmur ve sağanak yağışlı. (14)

ADANA: Az bulutlu ve açık. (18)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı. (17)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (11)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-1)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı olması tahmin ediliyor. (4)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu. (11)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu, Gece saatlerinde batısından başlayarak bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren batısından başlayarak bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla batısı parçalı çok bulutlu gece saatlerinden sonra Göller yöresi ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık doğusu ile öğleden sonra bölge geneli parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık öğleden sonra bölge genelinin parçalı çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ilk saatler doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Siirt çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.02.21 15:34 - Son Güncellenme: 2013.02.21 15:34 - boş7
A