Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajları

Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajları

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatının ardından siyaset dünyasından çok sayıda başsağlığı mesajı geldi.

2020.10.30 11:08 - Son Güncellenme: 2020.10.30 14:36 - Güncel
A
Mesut Yılmaz için başsağlığı mesajları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mesut Yılnmaz'ın vefatıyla ilgili, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ın vefat ettiği haberini derin üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller yaptığı açıklamada, "Bugün Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Ülkemiz parlamenter sistemin eski bir Başbakanını, hükümetin, icranın başını yitirdi. Darbelerin böldüğü merkez sağın parçalanmışlığının ülkemize getirdiği istikrarsızlığın zorluklarını birlikte yaşadık. Mekanı cennet olsun. Eşi Berna Yılmaz Hanımefendi başta olmak üzere oğlunun, ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Merak Akşener, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin yetiştirdiği kıymetli devlet insanı, Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti... Merhuma Allah'tan rahmet, değerli eşine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun..." dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın vefat haberini teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, başsağlığı mesajında şunları kaydetti; "Eski Başbakanlarımızdan ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve yakınlarının başı sağolsun. Mekanı cennet olsun."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taziye mesajında, "Eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Hayatını kaybeden eski Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet; yakınlarına, sabır ve baş sağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun." mesajını paylaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Eski Dışişleri Bakanımız ve Başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türk siyasetinin değerli ismi eski Başbakanlarımızdan Sn. Mesut Yılmaz'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisi ülkemize yaptığı önemli hizmetlerle hatırlanacak, anılacaktır. Allah rahmet eylesin, ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. 

Meclis Başkanı Şentop, Yılmaz'ın vefatıyla ilgili olarak, "Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine rahmet, başta eşi Berna Yılmaz hanımefendi olmak üzere tüm kederli ailesine başsağlığı ve sabır dilerim" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatına ilişkin, "Eski Başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Mesut Yılmaz'ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" mesajını paylaştı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada "Bir süredir tedavi gören ve durumunu yakından takip ettiğimiz Eski Başbakanlarımızdan Sayın Mesut Yılmaz'ı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum" dedi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Türkiye'ye katkılarının yanı sıra Kıbrıs konusunda haklarımızın korunması için önemli hizmetler veren Yılmaz'a Allah'tan rahmet, kıymetli ailesine ve Türk milletine şahsım, Kıbrıs Türk halkı adına başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye siyaset hayatının mümtaz simalarından, eski başbakanımız Mesut Yılmaz'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim.Mesut Yılmaz'a Allah'tan rahmet, eşi Berna Hanım'a, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

 

Mesut Yılmaz kimdir?

İLGİLİ GALERİ

Mesut Yılmaz kimdir?

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.10.30 11:08 - Son Güncellenme: 2020.10.30 14:36 - Yasin Yüksel
A